Connect with us

Stil

POVESTE EMOTIONANTA: ABU DAOOH SISA, EROINA care s-a travestit timp de 40 de ani ca sa isi creasca fata

Abu Daooh Sisa este ceea ce se cheama in spaniola „madre coraje”, adica o femeie si o mama cu mult curaj si multa dragoste de oferit fiicei sale. Egipteanca Abu Daooh Sisa a ramas vaduva la 21 de ani, cand era insarcinata in 6 luni cu fetita sa. De 40 de ani, aceasta se travesteste pentru a-si creste copila.

Povestea Sisei este suprinzatoare, miscatoare si admirabila. A ramas gravida la 21 de ani, iar sotul ei a parasit-o cand fetita din pantece avea deja 6 luni. Nascuta in Egiptul anilor 60, femeia traia intr-o tara cu legi si traditii bine inradacinate, mamelor nefiindu-le permisa optarea pentru o munca demna, femeile vaduve fiind privite sceptic de catre societate.

CITESTE SI: PACE DOAR PE FOI XEROX: 11 MORTI IN UCRAINA, IN ULTIMELE 7 ZILE

Pentru a castiga bani mai multi pentru fiica ei (barbatii sunt mai bine platiti decat femeile in Egipt), aceasta s-a travestit in barbat timp de 40 de ani, mergand cu ei la munca si chiar la moschee, la rugaciuni. Nimeni nu a depistat ca in spatele barbatului cu mana de fier, dornic de munca, se afla de fapt o femeie si o cheama Sisa.

Presedintele egiptean Sissi a decorat-o pe eroina acum cateva zile pentru curajul ei incredibil si dedicarea de care a dat dovada pentru cresterea fiicei sale. Mai mult de atat, surorile si fratii femeii au decis sa rupa orice legatura cu Sisa dupa ce au aflat decizia radicala pe care a luat-o, nedorind sa traiasca din caritate.

Sisa a declarat dupa ce presedintele Sissi a decorat-o zilele acestea, ca a facut toate aceste eforuri monumentale pentru fiica sa si ca daca era vorba de un barbat nu ar fi miscat un deget: „Imi era frica sa nu imi vad fata in strada, sa ramana nescolita”, spune eroina egipteana.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top