Connect with us

Stil

Cum ajung femeile din Occident TERORISTE. O analiza despre racolarile STATULUI ISLAMIC

BBC vorbeste intr-un material jurnalistic inedit despre cum reusesc adeptii Statului Islamic sa le convinga pe femeile din Occident sa fie teroriste, dezbaterea supusa publicului aparand dupa ce luna trecuta doua femei au fost acuzate de complicitate la o actiune terorista in New York, unde urma a se fi folosit arme de distrugere in masa.

Statul Islamic le pacaleste pe femeile saturate de liberalismul occidental cu mai multa putere, asigurandu-le ca vor fi mamele fondatoare ale unui nou stat. De asemenea, imediat ce femeile din Vest ajung in Siria sau Iraq, acestea sunt obligate sa se casatoreasca, iar casnicia cu un luptator in armata ISIS le ofera putere.

CITESTE SI> STUDENTII SUNT IN GREVA JAPONEZA

Analiza BBC arata ca cele care aleg sa se inroleze in organizata terorista Statul Islamic sunt femeile care nu se pot adapta liberalismului occidental si doresc sa se refugieze in credinta si traditie, lucruri care sunt tot mai rare in Vest. BBC a analizat conturile de Facebook ale femeilor teroriste si a observat o doza foarte mare de naivitate si un romantism neconform cu lumea in care traim.

Statul Islamic isi aduna adepti nu doar prin mesajele belicoase la adresa Occidentului ci si prin promisiuni si actiuni de tipul reparatiilor de strazi, constructiei de poduri si alte lucruri de infrastructura. De asemenea, programul politic al teroristilor contine si actiuni de caritate, un sistem judiciar echitabil, spitale si proiecte agricole.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top