Connect with us
Atac terorist în Paris, revendicat de Statul Islamic. Cine este atacatorul care a îngrozit Franţa

Externe

Atac terorist în Paris, revendicat de Statul Islamic. Cine este atacatorul care a îngrozit Franţa

Gruparea Stat Islamic (SI) a revendicat atacul cu cuţit comis sâmbătă seară la Paris, potrivit centrului american de supraveghere a site-urilor islamiste SITE Intelligence Group, relatează AFP.

„Autorul acestui atac cu cuţitul la Paris este un soldat al Stat Islamic, iar operaţiunea a fost desfăşurată ca represalii faţă de state ale coaliţiei” internaţionale antijihadiste din Irak şi Siria, a declarat o „sursă din cadrul serviciilor de securitate” pentru Amaq, agenţia de presă a SI.

Individul care a ucis sâmbătă un trecător şi a rănit alte patru persoane în capitala Franţei, înainte de a fi împuşcat, a strigat „Allah Akbar” (Allah e mare) în cursul atacului său cu cuţitul, potrivit martorilor, a anunţat procurorul Parisului, François Molins, care a sesizat secţia antiteroristă a parchetului, relatează AFP.

„În acest stadiu şi pe baza unor mărturii că agresorul a strigat „Allah Akbar” atacând trecătorii cu cuţitul, şi ţinând cont de modul de operare, am sesizat secţia antiteroristă a parchetului din Paris”, a declarat François Molins în faţa presei, în cartierul Operei.

Atacatorul are 21 de ani si este de origine cecena.

Ancheta este desfăşurată sub calificările de „asasinat” şi „tentativă de asasinat asupra persoanelor care deţin autoritate publică”, „în legătură cu o acţiune teroristă”, a precizat el.

Ea a fost încredinţată în comun brigăzii criminale a poliţiei judiciare din Paris, direcţiei generale a securităţii interne (DGSI) şi subdirecţiei antiteroriste (Sdat), a adăugat procurorul.

Atac terorist în Paris: Reactia presedintelui Macron

Preşedintele Emmanuel Macron a deplâns că Franţa plăteşte „încă o dată preţul sângelui”, însă a dat asigurări că nu va ceda „niciun centimetru duşmanilor libertăţii”.

O persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte patru au fost rănite sâmbătă seară în centrul Parisului de un individ înarmat cu un cuţit, care a fost împuşcat de poliţişti, a informat prefectura poliţiei, citată de AFP.

Agresiunea avut loc în Arondismentul II, în apropierea Operei, în centrul capitalei Franţei, într-un cartier cu numeroase baruri, restaurante şi teatre foarte frecventat sâmbătă seară.

Bărbatul a agresat cu cuţitul cinci persoane, dintre care una a încetat din viaţă, a anunţat prefectura poliţiei. Alte patru persoane au fost rănite: două au fost transportate „de urgenţă absolută” la spital, iar două „de urgenţă relativă”, potrivit sursei.

Citeşte şi: Bărbat atacat cu acid sulfuric când a deschis uşa casei. În ce stare se află

1 Comment

1 Comment

  1. stefy

    2018-05-13T12:15:20+03:00 at 12:15

    Se intampla ….cam prea des ….! Intreb :_1- ce fac serviciile secrete ? ? ? NUMAI consuma fonduri ? ! ? ! ? ! ? ! NU prervin ,NU aduna informatii INDESTULATOARE pentru ca structurile antiteroriste sa fie la fata locului, cu CEL putin cu cateva minute INAINTE de un atac terorist ,casa poate opri orce fel de atac . _2- NU inteleg atata fonduri din bugetul fiecarei stat sunt IROSITE de serviciile secrete ,in loc sa ELIMINA,sa EXECUTA PUR SI SIMPLU din fasa COMPLECT TOTI membrii ,TOATA STRUCTURA de conducere al SI ! ! ! si a scapat toate lumea de SI ! Nefacand acest lucru
    lumea presupune ca : ori NU vor sa elimine , folosind in interesele lor de a mai putea scoate bani de la guverne sau sunt INCOMPETENTI ,sunt SLABI pregatiti ori sunt mai NEINDEMNATICI , mai PROSTI ca conducerea SI , Ori agenti de informatii……. ORI conducerea servicviilor de informatii ………. .

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Externe

To Top