Dacă mănânci ouă, vei deveni mai GENEROS

03.02.2015
Dacă mănânci ouă, vei deveni mai GENEROS

Dacă mănânci ouă, vei deveni mai generos și asta datorită substanței numită triptofan care se găsește în ouă. Triptofanul este printre puținii aminoacizi care modifică serios comportamentul uman, susțin cercetătorii de la Universitatea Leiden din Olanda.

Studiul celor de la universitatea olandeză mai sus menționată demonstrează că administrarea unei doze mici de triptofan, echivalentă cu consumul a trei ouă fierte, i-a făcut pe mai mulți voluntari să doneze mai mulți bani în acțiunile de caritate. Triptofanul este un aminoacid responsabil cu buna dispoziție, și asta deoarece se transformă în serotonină, odată ajuns în corp.

CITEȘTE ȘI: COACĂZELE NEGRE TE FAC MAI TÂNĂRĂ

Însă nu este nevoie să consumi neapărat ouă dacă dorești să fii mai generos, deoarece triptofanul se găsește și sub forma de supliment alimentar. Așadar, cercetătorii au reușit să demonstreze că există o legătură între acțiunile de bine și serotonină, confirmat fiind fapul că omul nu ajută doar la nevoie ci și atunci când are o bună dispoziție.

Donațiile au fost făcute de 32 de bărbați și femei, care în mod normal nu erau foarte generoși când venea vorba de acțiuni caritabile. După administrarea de triptofan, aceștia au plasat mai mulți dolari în patru cutii pe care scriau Unicef, Annesty International, Greenpeace și World Wildlife Fund. Oamenii de știință sunt mirați de felul în care triptofanul le-a modelat comportamentele celor care au participat la studiu și cercetează ce anume se petrece în creier atunci când această substanță ajunge în corpul uman.