Oamenii vor îngheţa duminică la metrou

30.01.2015
Oamenii vor îngheţa duminică la metrou

Oamenii vor îngheţa duminică la metrou. După doar câteva săptămâni de la “No Pants Day”, atunci când mai mulţi călători au renunţat la pantaloni şi au mers cu metroul doar în lenjerie intimă, subteranul va uimi din nou. Aproape200 de persoane vor lua parte la o demonstraţie cu totul inedită şi se vor transforma în statui umane, în cadrul unui eveniment intitulat sugestiv “Frozen Bucharest”.

Ideea aparţine grupului Nefiresc, iar detaliile sunt păstrate în cel mai mare secret, pentru ca surpriza să fie una pe măsură. Tot ce ştim momentan este că evenimentul “nefiresc” va avea loc duminică, între orele 14.00 şi 16.00, pe peronul unei staţii de metrou din centrul oraşului.
Grupul, cunoscut prin organizarea de flashmob-uri inedite, s-a gândit să-i surprindă pe călătorii grăbiţi din capitală şi vor “îngheţa” timp de 5 minute, încurajându-i pe bucureşteni să ia parte la acţiunea spontană.

“Oamenii sunt din ce în ce mai grăbiţi, neatenţi şi încruntaţi. Noi credem că putem şi încercam, măcar pentru o zi, să îi facem să vadă lumea un pic diferit, să îi facem să zâmbească, să se întrebe şi să acorde mai multă importantă calităţii timpului pe care îl consumă. La acest eveniment sunt aşteptaţi cât mai mulţi voluntari. Ei vor fi simpli trecători, călători cu metroul, care, la o anumită oră şi la un anumit minut vor…«îngheţa». Nu de frig, din fericire, ci vor rămâne nemişcaţi în poziţia în care erau şi vor rămâne aşa timp de 5 minute, după care îşi vor continuă activitatea normal, ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic!”, a declarat Florin Bădiţă, liderul Grupului Nefiresc şi organizatorul evenimentului, citat de Mediafax.

Şi pentru că se doreşte participarea unui număr cât mai mare de oameni, cei care vor să se transforme în statui umane preţ de câteva minute trebuie să completeze în prealabil un formular, disponibil pe pagina de Facebook a evenimentului (http://www.facebook.com/events/1402061256758974/), asta pentru a primi indicaţii referitoare la punctul de întâlnire.