Știai că berea are aceste beneficii?

03.02.2015
Știai că berea are aceste beneficii?

În mod surprinzător, berea te poate ajuta să te refaci după un atrenament intens. Desigur, asta nu înseamnă că trebuie să exagerezi și să bei câteva pahare bune. Este suficient să bei un pahar de bere după un atrenament și, după cum spun cercetătorii de la Granada University din Spania, organismul tău se va reface mai repede și își va recăpăta hidratarea. Așadar, dacă fugi de la sală în oraș cu prietenii, poți servi o bere. În caz contrar, este totuși recomandat să bei cât mai multă apă.

CITEȘTE ȘI: CLĂTEȘTE-ȚI PĂRUL CU BERE, IATĂ CARE SUNT BENEFICIILE

Berea îmbunătățește activitatea creierului. Se pare că ingredientele pe care le conține berea previn apariția bolilor precum Alzheimer sau Parkinson. Cel puțin, asta susțin cercetătorii chinezi. De asemenea, ei au descoperit că berea are proprietăți anticancer și conține antioxidanți, care protejează organismul de factorii externi care îl pot ataca.

Berea îmbunătățește funcțiile sistemului imunitar. Un studiu efectuat la Universitatea de Științe din Oregon arată că persoanele care consumă bere sunt mai puțin predispuse la infecții, răceli și gripe. Desigur, aceasta trebuie consumată cu moderație.  Totodată, aceasta este benefică și pentru sistemul osos, deoarece conține siliciu, un element fundamental pentru structura oaselor umane. Pe lângă asta, se pare că un consum regulat de bere ajută la eliberarea mai lentă a calciului din oase.

Berea este o sursă importantă de vitamine și minerale, cu un conținut ridicat de vitamina B, magneziu, seleniu, fier, calciu. Berea neagră conține o cantitate importantă de fier. Acesta este ajută la transportul oxigenului din plămâni către mușchi și organe. De aceea, când cantitatea de fier din organism este scăzută, corpul se oxigenează mai greu, iar tu te simți mai obosit și mai nervos.