Connect with us

Stil

De ce consumul unei cantități mari de avocado îți poate face rău

Avocado este unul dintre cele mai populare fructe la ora actuală. Poate fi folosit în salate sau sandvișuri, se poate face supă iar, în majoritatea cazurilor, efectele pentru sănătate sunt spectaculoase.

Fructele de avocado conțin o mulțime de grăsimi bune, inclusiv Omega 3, carotenoizi, fibre și substanțe care luptă împotriva cancerului. Specialiștii tind să îl considere ca fiind alimentul cel mai perfect din lume.

Cantitatea mare de colesterol lipoproteic (HDL-C) din aceste fructe chiar reduce riscul de probleme cardiace. Însă lucrurile nu sunt atât e simple pe cât par la prima vedere.

Citește și: 5 alimente care îţi vor creşte pofta de sex

Cercetătorii de la Universitatea din Cambridge au descoperit că unii oameni au o mutație genetică care le crește riscul de a suferi un atac de cord, în cazul în care au în organism cantități mari de HDL-C.

Avocado crește riscul de atac cardiac pentru persoanele cu mutație în gena SCARB1

Persoanele care au o anumită mutație în gena SCARB1, au niveluri neobișnuit de ridicate de colesterol lipoproteic, ceea ce îi face cu 80% mai susceptibili unor serioase probleme cardiace.

Această descoperire poate duce la crearea unor noi medicamente ce vor îmbunătăți procesul de absorbție a HDL-C, pentru a scădea riscul unui atac de cord, a declarat doctorul Adam Butterworth, unul dintre coordonatorii studiului.

Citește și: Gustari sanatoase care te ajuta sa slabesti

Se pare că mutația afectează una din 1.700 de persoane.

Acesta este unul dintre primele studii care demonstrează că oamenii care au un nivel mai ridicat de colesterol bun în sânge prezintă un risc crescut de boli cardiace. Astfel se contrazice credința populară despre cât de benefic pentru inimă este colesterolul bun, a mai spus Butterworth.

Specialiștii încurajează un consum moderat de avocado, pentru că o persoană nu poate ști de la bun început dacă suferă de mutația genetică ce îi face susceptibili la asemenea probleme de inimă.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top