Connect with us
Documentare despre islam şi creştinism la Astra Film Festival

Stil

Documentare despre islam şi creştinism la Astra Film Festival 2016

S-au anunţat noutăţile din acest an de la Astra Film Festival 2016, care celebrează cea de-a 23-a ediţie. Printre filmele şi documentarele de la festival se vor număra câteva despre islam şi creştinism, informează News.ro.

Un număr de 2.000 de filme au fost înscrise, anul acesta, pentru a participa la festival, iar publicul va putea urmări selecţia grupată în funcţie de subiectele pe care le explorează – Inside Radical Islam, No Place Like Dis-Place, Citizens of the Online World, Communist Faiths, Aromanians, Self-Family-Society, Doc-vlog, Circumscribed Spaces, Stories from Urbania, Encounters, Refurbished Past şi Reality Under Cover.

Patruzeci dintre filmele care se regăsesc în programele tematice sunt incluse în cele 4 secţiuni competiţionale ale festivalului: OutStanDox, Romania, Central & Eastern Europe şi Student, potrivit icr.ro.

Filmul ”Caini”, lungmetrajul de debut al lui Bogdan Mirica, selectat in festivaluri din 11 tari

Serialul „Game of Thrones”: Au inceput filmarile la cel de-al saptelea sezon

Un program special este dedicat celor mai recente filme realizate de superstaruri ale cinemaului de non-ficţiune – Great Master’s Latest: ”El boton de nacar”, în regia lui Patricio Guzmán, premiat la Festivalul de Film de la Berlin, ”Fuocoammare” (marele premiu la Festivalul de Film de la Berlin 2016), în regia lui Gianfranco Rosi, primul documentarist distins vreodată cu marele premiu la Festivalul de Film de la Veneţia, ”Lo and Behold, Reveries of the Connected World”, în regia lui Werner Herzog, o voce puternică în cinematografia mondială şi ”The Thoughts That Once We Had”, de Thom Andersen.

O legendă a filmului documentar, Frederick Wiseman, va fi omagiată printr-un program dedicat care va familiariza publicul festivalului cu trei filme din vasta sa operă care se prezintă ca o radiografie provocatoare şi necenzurată a instituţilor americane şi europene în ultimii 50 de ani. De curând, Academia Americană de Film a anunţat că regizorul va primi un Oscar onorific pentru întreaga activitate.

Cele mai noi tehnologii pe care le explorează filmul documentar în formate precum VR, 360, webdoc sau full dome sunt prezente în programul The Future Is Now. În premieră în Sibiu, publicul de la Astra Film Festival va putea să experimenteze vizionarea de film documentar în afara sălii de cinema cu ajutorul celor mai noi gadget-uri, precum ochelarii pentru realitate virtuală sau proiecţii 360 de grade.

Programul ediţiei din 2016 va fi completat cu discuţii, masterclass-uri, întâlniri ale profesioniştilor din industrie, Astra Film Junior, concerte şi sesiuni de întrebări şi răspunsuri cu regizorii prezenţi la Sibiu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top