Connect with us
Elevele musulmane din familii ultra-conservatorare vor fi obligate să participe la cursurile de înot mixe organizate de școlile publice din Germania

Externe

Germania: Elevele musulmane, obligate să participe la cursuri de înot mixte

Elevele musulmane din familii ultra-conservatorare vor fi obligate să participe la cursurile de înot mixte organizate de școlile publice din Germania. Decizia a fost luată de Curtea Constituţională din Karlsruhe după protestul unei eleve musulmane. Fata a argumentat că chiar şi purtarea unui burkini sau a unui costum de înot complet ar încălca codul islamic.

Rolul islamului în societatea este un subiect fierbinte în Germania. Guvernul de la Berlin are dificultăți în a integra cei peste un milion de musulmani care au solicitat drept de azil.

Angela Merkel a propus marți introducerea unei interdicții privind purtarea vălului islamic integral. Cancelarul a fost în trecut o susținătoare a refugiaților musulmani. Înăsprirea de poziție vine ca urmare a rezultatelor importante obţinute în alegerile locale de către extrema-dreaptă de la Alternativa pentru Germania.

Decizia magistraţilor constituţionali ar putea să dea legitimitate încercării de a interzice purtarea vălului islamic integral.

Părinții elevei musulmane i-au interzis acesteia să participe la cursurile de înot obligatorii. Aceștia au argumentat că  un costum burkini îi arată forma corpului, ceea ce este împotriva religiei islamice.

Burkini, interzis pe plajele din Cannes

Magistrații de la Curtea Constituțională din Karlsruhe au stabilit că nu există reguli cu caracter obligatoriu privind îmbrăcămintea decentă în cărţile Islamului.

În 2011, Franța a fost prima țară europeană care a interzis purtarea vălurilor islamice. Atât burka, vălul care acoperă în întregime fața și lasă doar ochii la vedere, cât și niqab-ul, vălul parțial, nu pot fi purtate în spațiile publice.

Citește și: Avertisment Europol: Statul Islamic plănuiește noi atacuri în Europa

În vara acestui an, primăria orașului Cannes a decis și interzicerea costumului burkini. Orice persoană care poartă costumul de baie islamic pe plaja din Cannes riscă o amendă de 38 de euro dacă refuză să îl schimbe sau să părăsească plaja.

Burkini, au fost interzise și într-o localitate din insula franceză Corsica, după o încăierare pe plajă între mai multe familii nord-africane și tineri localnici.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top