Connect with us

Stil

Fenomene meteorologice care te vor lasa fara cuvinte

Usoare si frumoase sau periculoase si ciudate, exista multe fenomene meteorologice despre care majoritatea oamenilor nu stiu foarte multe.

Iata o lista cu cele mai ciudate si mai incantatoare fenomene climatice din lume!

u6ehtpx6

Fenomenul meteo rar de curcubeu alb apare numai atunci când picăturile de apă responsabile de difracția luminii soarelui sunt de o anumită dimensiune (0,02 mm mai exact). Aceste curcubee sunt rareori întâlnite și produc o lumină albă care este o adevarata minune pentru privirea noastra.

j9ac4olo

Algele si unele deseuri care se gasesc de-a lungul coastei marii se amesteca in apa si porduc rareori o spuma densa. Astfel se formeaza un perete puternic de care se izbeste apa marii si astfel spuma devine tot mai densa, ca si cum cineva ar fi aruncat o cantitate imensa de sampon in mare.

ltf4fav9

Refractia luminii intr-o zi calduroasa intr-un loc precum desertul produce bine-cunoscutul miraj – o iluzie optica in urma careia se pot observa cladiri sau obiecte. Acest fenomen este extrem de frustrant si demoralizant cand cineva ramane blocat in mijlocul pustietatii.

mnp8k96t

Fulgerul vulcanic este cu adevarat o minune pentru privitori si probabil, este cel mai rar fenomen meteo de aceasta intensitate. Acesta se intampla doar atunci cand o furtuna intalneste un vulcan care erupe. Particulele încărcate pozitiv sunt trimise în atmosferă în timpul unei eruptii, provocând fulger să conveargă în jurul muntelui într-un spectacol de lumini spectaculos.

Sursa foto: utaot.com

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top