Connect with us
Filmul SLUJNICA aduce teroarea și șic-ul în sălile de cinema

Stil

Filmul SLUJNICA aduce teroarea și chic-ul în sălile de cinema

Filmul SLUJNICA aduce teroare și chic-ul în sălile de cinema din toată țara. De vineri, 18 noiembrie o să ruleze în cinematografe un film care a zguduit spectatorii din întreaga lume. The Handmaiden/ Slujnica este în regia unuia dintre cei mai controversați regizori mondiali, Park Chan Wook.

SLUJNICA este un film care trebuie văzut. Realizat într-un stil rafinat tipic asiaticilor, cu o mare atenție estetică, povestea șochează prin elemente de sadism și horror, chiar dacă avem de-a face cu povestea eternă a iubirii. Înainte de toate, filmul este un thriller tenebros: minciuni, comploturi, tentații ascunse, obiceiuri extravagante ale personajelor, răzbunări. Filmul dă senzația că se întrec barierele violenței, dar Park Chan Wook a mărturisit în repetate rânduri că el este ” interesat de emoțiile persoanelor care sunt violente și nu de actul violent în sine.”

Slujnica pregătește surpize delicioase la granița dintre tandrețe și violență, iar spectatorul va avea impresia că merge pe o serpentină amețitoare, la capătul căreia va găsi ultimatumul de plăcere vizuală. Povestea începe cu Sookee, o tânără menajeră cu un trecut întunecat care este angajată în serviciul moștenitoarei Hideko.

Hideko este o femeie extrem de frumoasă, care trăiește pe o proprietate luxoasă și aparent, are tot ceea ce își dorește. Doar că alături de ea este unchiul său dominant, cu obiceiuri bizare, colecționar de cărți erotice rare și care îi face viața nepoatei sale un calvar. Sookee păstrează un secret: este o hoață de buzunare recrutată de un șarlatan care se dă drept conte. Slujnica îl ajută să o seducă pe frumoasa moștenitoare și totul merge conform planului până la un punct, când între cele două femei se leagă o relație plină de erotism. În momentul acela, societatea patriarhală tinde să se destrame, iar cei manipulați ajung să manipuleze.

Jocul actoricesc este bine orchestrat, și asta pentru că regizorul a petrecut mult timp alături de ei: ” am stat cu ei și în afara programului de repetiții. Luam cina cu ei, mergeam la zilele de naștere ale fiecăruia, i-am încurajat să socializeze între ei și să lege prietenii.”

Slujnica este o adaptare liberă după Fingersmith, a autoarei Sarah Waters, care a reușit să tulbure sensibilităţile timizilor. Filmul este complet sade-esque, dar totodată subliniază că dragostea pură triumfă peste violență.

CITEȘTE ȘI: Teo a fost la premiera filmului Selfie 69 + CONCURS

Se anunță temperaturi ridicate în sălile de cinema: Movieplex, Cinema City Afi Cotroceni, Cinema City Park Lake, Hollywood Multiplex București Mall, Union, CineGlobe Auchan Titan, Elvire Popesco din București, Cinema City si Cityplex din Constanta, Cinema City din Timisoara, Line Cinema din Târgoviște, CineGlobe din Botoșani, Cinema One, Cityplex din Brașov, Florin Piersic și Victoria din Cluj, Patria din Craiova, Sergiu Nicolaescu din Tg. Jiu, Dacia din Piatra Neamț și Bistrița și Happy Cinema din Buzău.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top