Connect with us
scoalaa-14092015

Stil

GALERIE UIMITOARE: Iata care sunt cele mai periculoase drumuri spre scoala

Drumul spre scoala in Romania poate fi dificil in anumite zone rurale. Dar nici pe departe atat de riscant ca in aceste colturi ale lumii.

Parintii din Romania isi fac mereu griji pentru micutii lor cand vine vorba de drumul spre scoala. De cele mai multe ori, alegem chiar sa ii dam copilului un telefon mobil pentru a pastra mereu contactul. In lumea moderna aceste mici ingrijorari sunt de cele mai multe ori legate fie de traversatul strazii neregulamentar, fie de hotii de buzunare.

Sursa foto: adevarul.ro

Sursa foto: adevarul.ro

Chiar si in zonele ruarale din Romania, acolo unde copii merg pe jos pana la 7-10 kilometrii, drumul nu poate fi atat de periculos. Spunem asta pentru ca, idiferent de problemele tarii, exista anumite locuri pe glob acolo unde copii trec printr-o adevarata aventura, demna de scenariul unui film, pentru a ajunge la scoala.

Sursa foto: realitatea.net

Sursa foto: realitatea.net

Pentru copii din zone cu adevarat afectate si sarace, drumul spre scoala s-a transformat intr-o cursa pentru supravieturire. Spre exemplu, in satul izolat Gulu din China, pentru a ajunge la scoala copii merg pe jos timp de 5 ore. Si nu distanta sau durata timpului este cel mai negru aspect al situatiei micutilor care vor sa aiba acces la educatie.

CITESTE SI: TE PREGATESTI DE SCOALA? CUM SA IL FACI PE COPILUL TAU SA MANANCE PACHETUL DE ACASA

Sursa foto: realitatea.net

Sursa foto: realitatea.net

Satul se gaseste in districtul Hanyuan Ya’an din Provincia Sichuan Gulu, iar scoala este ascunsa intr-un canion. Pentru a putea ajunge la unitatea de invatamant primar, copii trebuie sa traverseze zone care sunt demne de un reality show de supravietuire. Din acest motiv, chinezi ii spun scolii din Gulu ,,scoala din mijlocul norilor”.

Un alt drum extrem de periculos este situat in Indonezia. Copii care se duc la scoala sunt nevoiti sa traverseze un pod distrus in mare parte de inundatiile din anul 2012 care au afectat serios intreaga zona.

Sursa foto: realitatea.net

Sursa foto: realitatea.net

Aventura nu se opreste aici, dupa ce traverseaza podul, copii sunt nevoiti sa treaca si peste un apeduct. Deloc stabil, drumul este traversat zilnic de sute de persoane care isi pun in pericol viata doar pentru a putea sa invete.

Sursa foto: realitatea.net

Sursa foto: realitatea.net

Nici in Filipine situatia nu este mai roz, copii trebuie sa traverseze un rau pe cauciucuri ce tin post de plute. Nu putini au fost aceeia care si-au pierdut viata in apele involburate ale raului.

Sursa foto: realitatea.net

Sursa foto: realitatea.net

Nepalul este alt loc de pe glob in care micutii isi risca viata pentru a avea parte de educatie. Cei de aici traverseaza raul din zona pe gondole improvizate din sfori si corzi care risca sa se rupa in orice moment.

Sursa foto: realitatea.net

Sursa foto: realitatea.net

Asadar, accesul la educatie si invatamant este mai important pentru unele populatii decat propria viata. In concluzie, abandonul scolar pentru o scuza din Romania nu mai reprezinta un pretext suficient de bun pentru a nu merge la scoala.

Sursa foto: unica.md

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top