Connect with us
oscar-10092015

Stil

Ce filme romanesti au sanse sa ajunga la Oscar

In fiecare an Romania participa la Premiile Academiei Americane de Film, cunoscute popular sub numele de Premiile Oscar. Batalia este stransa, orice regizor, actor sau om de film dorindu-si macar sa intre in prestigioasa competitie.

Centrul National al Cinematografiei din Romania trebuie sa faca o propunere pentru Oscar 2016 pana la data de 1 octombrie 2015. Iata care sunt filmele care au cele mai mari sanse sa ajunga la mult dorita competitie! Castigatorul va participa la sectiunea ,,Cel mai bun film strain”.

Ca sa fim cat se poate de sinceri, filmul cu cele mai mari sanse sa ajunga la Oscar este ,,Aferim”. Lung metrajul lui Radu Jude a castigat la inceputul acestui an trofeul Ursul de Argint pentru cea mai buna regie la Festivalul de Film de la Berlin. Filmul aduce in prim plan povestea unui zapciu al secolului XIX care primeste atributia de a-l prinde pe sclavul rom, Aferim, scapat de la curtea unui boier.

Sursa foto: groparu.ro

Sursa foto: groparu.ro

Avand in vedere faptul ca anul trecut Oscarul pentru ,,Cel mai bun film strain” a fost castigat de ,,Ida”, o drama poloneza despre urmari ale Holocaustului, filmata alb-negru, poate fi un precedent bun pentru “Aferim”. Filmul il are in rol principal pe actorul Toma Cuzin, pentru care ultimii ani de cariera s-au dovedit a fi fructuosi.

Un alt film cu sanse reale de a ajunge la Oscar in 2016 este ,,Comoara”, in regia lui Corneliu Porumboiu. Povestea se invarte in jurul unei legende conform careia bunicul unuia dintre actorii principali ingropase in curtea casei o comoara chiar inainte de venirea la putere a comunistilor. Filmul il aduce in prim plan tot pe Toma Cuzin, cunoscut pentru rolul lui Firicel din serialul ,,Las Fierbinti”.

CITESTE SI: TOP 5 FILME CELEBRE INTERZISE IN DIVERSE TARI

Sursa foto: muzesiarme.ro

Sursa foto: muzesiarme.ro

Bazat pe fapte reale, filmul ,,De ce eu?” spune povestea lui Cristian, interpretat de Emilian Oprea, un tanar procuror idealist care incearca sa rezolve un complicat caz de coruptie in tumultuosul context social-politic din Romania anilor 2000. Cristian investigheaza cazul unui coleg procuror suspectat de luare de mita, fals si uz de fals si sustragere de documente. In mijlocul desfasurarii anchetei, personajul principal moare, lasnad in urma sa o multime de suspiciuni. Atuu-ul filmului este povestea reala si controversele din jurul cazului din realitate.

Sursa foto: adevarul.ro

Sursa foto: adevarul.ro

Acestea sunt, asadar, filmele care au cele mai mari sanse sa intre in competitia Premiilor Academiei Americane de Film. Daca ai putea alege, tu ce film ai trimite la Oscar?

Sursa foto: dailystormer.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top