Stil
Iată ce efecte poate avea cafeaua decofeinizată
În primul rând trebuie să știi că acest tip de cafea nu este 100% fără cafeină, ci este decofeinizată în proporție de 97%. Procesul prin care se îndepărtează cafeina este unul simplu, însă nu atât de sănătos pe cât credem. Studiile arată că acest tip de cafea mărește riscul de atac de cord. Are tendința de a crește nivelul de colesterol LDL, care te face să fii mult mai predispus la apariția bolilor de inimă și a atacurilor de cord. Pentru a preveni aceste probleme este indicat să reduci consumul de cafea. O poți înlocui cu ceai sau suc natural de fructe, care îți va da energia necesară pentru o nouă zi.
CITEȘTE ȘI: GREȘELI FRECVENTE ALE BĂUTORILOR DE CAFEA
Cafeaua decofeinizată interferează și cu densitatea osoasă. Potrivit mai multor studii efectuate de specialiști în domeniu, aceasta te predispune la osteoporoză sau alte boli osoase, deoarece are un nivel de aciditate ridicat, iar asta duce la un dezechilibrul al calciului din organism și la epuizarea mineralelor. Totodată, aceasta crește nivelul de colesterol rău (LDL) din organism, potrivit unui studiu efectuat de American Heart Association.
Această cafea te expune la riscul de a te îmbolnăvi de artrită reumatoidă. Cel mai indicat este să o înlocuiți cu ceaiul. Acesta scade șansele de apariție a acestei boli. Cafeaua este extrem de acidă, iar cea decofeinizată poate provoca mai multă aciditate în organism decât cea normală. Totodată, ea poate provoca reflux gastroesofagian și poate conduce la un risc mai mare de a dezvolta ulcer.
Cel mai indicat este să evitați cafeaua decofeinizată sau să vă rezumați la o singură ceașcă pe zi. Multe persoane au tendința să consume prea multă cafea de acest fel, deoarece nu conține cafeină. Nimic nu poate fi mai greșit.
Nuszbecher Judita
28 noiembrie 2019 at 9:34
Desi mananc foarte sanatos, fara carne de porc, unt, salam ,jumeri, oua, branzeturi, etc… am fost socata cand ana;izele de sange au aratat o valoare a colesterolului total de 237 ! Mentionez, ca obisnuiesc sa beau a doua cafea pe zi, dupa-amiaza, decofeinizata. Sa fie aceasta vinovata pentru valoarea marita a colesterolului?