Ce spun despre tine aceste 5 comportamente banale

11.02.2015
Ce spun despre tine aceste 5 comportamente banale

Ce spun despre tine aceste 5 comportamente banale, potrivit oamenilor de știință:

1. DE CE NE ÎMBRĂȚIȘĂM?
Oamenii nu sunt singurele ființe care se îmbrățișează, însă motivul pentru care o fac este unul simplu: se simt bine. Da, îmbrățișarea duce la eliberarea de oxitocină, substanță cunoscută și ca hormon al iubirii. Oxitocina nu se referă doar la iubirea dintre un bărbat și o femeie ci și la lanțul de iubire care se creează între părinți și copii.

2. DE CE NE SCĂRPINĂM CÂND NE MĂNÂNCĂ PIELEA?
Atunci când simțim mâncărime sau usturime pe corp, ducem mâna pentru a freca zona respectivă, în mod instinctual. Motivul pentru care ne scărpinăm nu este doar pentru a scăpa de senzația neplăcută provocată de o bubiță sau o infecție în fază incipientă ci este și un răspuns natural al corpului în fața unor factori de mediu care pot agrava problema.

CITEȘTE ȘI: CE SPUNE DESPRE TINE FELUL ÎN CARE MERGI

3. DE CE RÂDEM?
Oamenii de știință au ajuns la concluzia că oamenii nu pot trăi fără să râdă măcar o dată. Râsul este forma cea mai liberă de a comunica. Potrivit mai multor studii, râsul îi apropie pe oameni, aceștia uitând de prejudecățile pe care le-au avut unii despre ceilalți. În plus, s-a dovedit că râsul este contagios.

4. DE CE NE CERTĂM CU NOI ÎNȘINE?
Nu de multe ori, te-ai trezit vorbind singură, mai ales când trebuia să iei o decizie importantă. Asta nu înseamnă că ți-ai pierdut busola definitiv ci este o formă prin care creierul încearcă să rezolve problema, expunând-o în această formă. S-a descoperit și certificat deja că o parte a creierului uman se comportă ca un eu individual actual, iar cealaltă parte a creierului ca un eu din viitor.

5. DE CE NE SIMȚIM OBOSIȚI NOAPTEA?
Din cauza melatoninei, care se produce odată cu lăsarea întunericului. Melatonina ne ajută și să ne păstrăm somnul de-a lungul nopții. Atunci când este lună plină, din cauza luminii puternice pe care aceasta o reflectă, multe persoane nu pot dormi la fel de bine ca în alte seri.