Connect with us
Inceputul anului nou bisericesc are loc in data de 1 septembrie si coincide cu praznuirea Sfantului Simeon Stalpnicul, zi incarcata de traditii populare.

Stil

Inceputul anului nou bisericesc si Sfantul Simeon Stalpnicul – 1 septembrie. Ce sa nu faci azi

Pe 1 septembrie se produce Inceputul anului nou bisericesc, care se va sfarsi pe 31 august. Anul bisericesc nu este identic cu anul liturgic, care isi are inceputul in ziua Sfintelor Pasti si se imparte in trei perioade: Perioada Triodului (inainte de Paste), Perioada Penticostarului (perioada pascala), Perioada Octoihului (dupa Paste).

Conform crestinortodox.ro, in aceasta zi Dumnezeu a inceput lucrarea de creare a lumii si tot in aceasta zi, Mantuitorul a pus inceput activitatii Sale de propovaduire a Evangheliei. Totodata, anul bisericesc sta sub ocrotirea Maicii Domnului.

Inceputul anului nou bisericesc este marcat de mai multe traditii si obiceiuri populare. Se spune ca astazi vremea este posomorata pe toata durata zilei, toamna va fi una foarte dificila, iar gospodarii nu pot sa isi adune recolta la timp. Daca ziua va fi una insorita si foarte calda, se spune ca anul viitor va fi unul secetos.

Citeste si: ARSENIE BOCA, sfaturi pentru romani: „Cand se vor inchide granitele Europei, sa…”

Citeste si: Marturii cutremuratoare de la mormantul lui ARSENIE BOCA: „L-am tinut in mainile mele tremurand”

Totodata, daca dimineata ploua, urmeaza o primavara ploioasa, iar daca vremea este frumoasa la orele amiezii, pana la finalul anului vremea va fi una buna.

Inceputul anului nou bisericesc coincide si cu praznuirea Sfantului Simeon Stalpnicul. Acesta si-a petrecut cea mai mare parte a vietii rugandu-se pe un stalp de 18 metri, construit chiar de el, supus arsitei si ploii, hranindu-se doar cu linte si apa.

Se spune ca acest sfant tine pe umerii sai stalpii pamantului, stapaneste vanturile si cutremurele, ajuta la prognosticul vremii si sporeste rodul toamnei. Traditia populara spune ca nu este bine sa faci treburi in casa astazi, pentru ca altfel vei fi lovit de vreme foarte rea, care iti va afecta locuinta.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top