Ingredientul care iti salveaza laptopul dupa ce l-ai „inundat” cu suc sau cafea

22.07.2015
Ingredientul care iti salveaza laptopul dupa ce l-ai „inundat” cu suc sau cafea

De cate ori nu ti s-a intamplat sa iti asezi ceasca de cafea sau sucul preferat fix langa laptopul tau ori chiar pe el? Atunci cand, din greseala, ai rasturnat lichidul te-ai speriat ca iti vei distruge unul din cele mai de pret lucruri pe care le ai. Vezi ce trebuie sa faci intr-o astfel de situatie: care este ingredientul minune ce iti curata calculatorul!

Laptopul tau se poate strica daca patrunde apa in interior. Tocmai de aceea, pentru orice eventualitate, trebuie sa stii cum sa actionezi. In primul rand, da Shut Down laptopului tau sau inchide-l direct de la buton. Scoate bateria din spate si las-o la racoare, iar daca este deja uda, las-o la uscat.

CITESTE SI: SIGUR VREI SA LE VEZI? 6 IMAGINI CARE ITI VOR INTRIGA CREIERUL!

In cazul in care apa nu a patruns inca in interiorul calculatorului, tine laptopul intr-un unghi si sterge-l cu un prosop uscat. Inchide apoi laptopul si pune-l intr-o folie de plastic, in care vei introduce ingredientul secret: multe boabe de orez.

Orezul este des folosit chiar si in service-uri deoarece absoarbe foarte bine apa ce patrunde in partea din spate a unui telefon mobil, a unei plasme tv ori a laptopului. Lasa laptopul cateva ceasuri in punga cu boabele de orez si pe urma introdu cablul de alimentare fara a baga si bateria.

Laptopul ar trebui sa functioneze ca inainte. De asemenea, daca laptopul tau este plin de praf si nu stii cum sa il cureti cum trebuie, pulverizeaza putin parfum pe ecran (atunci cand este stins) pe tastatura si sterge cu vata cat mai fina. Calculatorul tau va arata ca si cum l-ai fi achizitionat astazi.

Sursa foto: theguardian.com