Connect with us
laurentiu paicu

Stil

Laurențiu Paicu, câștigător al premiului Cea mai buna si mai originala abordare in Design Interior

Laurențiu Paicu, câștigătorul premiului „Cea mai buna si mai originala abordare in Design Interior” acordat de revista „Casa Lux” a acordat un interviu în care a vorbit despre planurile sale de viitor și design interior.

Cum vezi tu un Design Interior ?

Eu vad un proiect de design interior ca fiind la fel de important ca si un proiect de arhitectura, poate putin mai important pentru ca este mult mai personal pentru individ. FIecare client este unic in felul lui, astfel fiecare proiect pe care eu si echipa mea il facem trebuie sa fie unic si personalizat pentru fiecare client, indiferet de stil sau dimensiune.

Care este stilul tau preferat pentru un Design Interior ?

Nu am un stil preferat, abordez absolut toate stilurile posibile. Atat eu cat si echipa mea de arhitecti si designer, din brandul “LΛVRENTIV PΛICV – Architecture & Design”, suntem specializati in tot ceea ce tine de arhitectura, desing interior si design de produs, dar pot sa accentuez faptul ca eu personal inclin mai mult spre un stil mai avangartist si high-luxury.

Oficial ti-ai lansat propriul brand pe piata, spunene putin despre el.

Da, este adevarat ca de anul acesta brandul meu “LΛVRENTIV PΛICV – Architecture & Design” este oficial lansat. A fost un proces mai complicat, eu sunt foarte strictist de fel, stiu exact ce vreau, cand vreau si este foarte greu sa gasesti oameni destul de competenti , cu studiile necesare, cu o viziune la fel de buna si o determinare de a fi mereu The Best.

Dar dupa multe cautari epuizante si vreo 2 ani de pregatiri, am reusit sa gasesc echipa perfecta. Suntem un Studio de Arhitectura si Design Interior, format dintr-o echipa de arhitecti doctoranzi, designeri de interior, arhitecti de interior, ingineri si structuristi, specializati in arhitectura, design de interior, arhitectura sustenabila , design de produs, design de branding si tot ceea ce tine de aceste domenii si mai mult.

Toti care fac parte din acest studio si acest brand, au un background foarte bine definit, o experienta avansata si calificari foarte majore. Brandul “LΛVRENTIV PΛICV – Architecture & Design” este extrem de clar, el exprima calitate, originalitate si profesionalism ce nu poate fi comparat cu oricare alt studio.

Multa lume spune deja ca stilul tau este foarte usor de recunoscut chiar si fara sa iti vada numele. Cum comentezi ?

Stilul meu, nu este neaparat ceva ce pot sa descriu in cuvinte, decat ca este ceea ce simt eu atunci cand vad un spatiu si ceea ce cred eu ca este un desgin bun ce se potriveste cel mai bine pentru acel spatiu. Daca acest lucru a creat o ,,amprenta,, a definirii mele ca stil, atunci o accept cu mare drag.

Esti viitor Doctor Arhitect, ce inseamna asta pentru tine si de ce ai ales sa urmezi aceasta cale ?

Iubesc arhitectura si tot ceea ce tine de ea si vreau sa ajung la punctul maxim de studii in acest domeniu. Nu este usor, nu toata lumea poate sa ajunga Doctor Arhitect, este un proces dificil, indelungat, plin de studii, procese de experimentare si perfectionare, pe care il voi finaliza peste 2 ani de zile.

De cand am intrat pe portile facultatii stiam ca vreau sa termin si masterul si doctoratul. Este un sentiment foarte aparte atunci cand stii ca esti un apogeu maxim asupra unui domeniu, mai ales asupra unui domeniu pe care il iubesti.

Prima revista de amenajari din Romania, faimoasa ,,Casa Lux,, te-a onorat cu premiul de – Cea mai buna si mai originala abordare in Design Interior – , cum te-ai simtit ?

Cum sa ma simt, incredibil de onorat ca am fost acordat acest premiu. Respect incredibil de mult si multumesc revistei Casa Lux, Editor-in-chief-ul sau dna. Cristina Stoica, grupul Burda International si sunt extrem de onorat si multumit pentru aprecierile acordate si sper sa mai urmeze cat mai multe astfel de premii.

Recent ai lansat un video artistic foarte interesant si avant-garde, povesteste-ne despre el.

Da, am lucrat impreuna cu mai multi artisti si am adus la viata un video pe care vroiam sa il fac de cateva luni bune. ,,DESIGN,, este un –short film- tip documentar despre arhitectura si design si ce inseamna ele pentru mine si cum vad eu abordarea acestor subiecte. Acest video este destul de diferit fata de cele care exista deja, adoptand o imagine mai psihedelico-artistica prin a-si exprima continutul si expunand atat logica si definitie cat si sentimente. Sunt foarte mandru de el ca si creatie artistica , ca si prima mea tentativa de regizor si pot sa spun sigur ca vor mai urma multe altele de genul.

Ce ne poti spune despre planurile de viitor ce vor urma ?

De spus nu prea as vrea sa spun multe, in afara de faptul ca vor urma multe proiecte mari, colaborari importante si ca brandul “LΛVRENTIV PΛICV – Architecture & Design” va continua sa creasca tot mai mult.

Îl puteți găsi pe Laurențiu Paicu la următoarele adrese:

☎: +40 745 709 708 / Bucharest • Romania

✉: contact@laurentiupaicu.com
▼: laurentiupaicu.com
ⓕ: facebook.com/laurentiupaicu
▣: instagram.com/laurentiupaicu
вe: behance.net/laurentiupaicu

Galerie FOTO

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top