Connect with us

Stil

Mici idei, trucuri și secrete de depozitare

Ușile culisate la dulapuri sau la vitrine sunt o soluție pentru a face aceste obiecte de mobilier să fie mai funcționale.

Ușile culisante oferă avantajul că se deschid ușor și nu ocupă mult spațiu cum se întâmplă în cazul ușilor clasice (care uneori când sunt trase în grabă pot lovi alte obiecte din cameră). Ușile de acest fel creează mai mult spațiu în cameră și un design modern.

Cu siguranță sunt o soluție bună pentru orice cameră și arată mai bine în majoritatea cazurilor, indiferent că este vorba despre un dulap pentru haine sau un dulap simplu de depozitare. În prezent sunt tot felul de variante de astfel de obiecte de mobilier, realizate din lemn masiv de pin, stejar sau molid, din lemn lăcuit, din pal sau alte materiale.

O altă soluție destul de flexibilă este reprezentată de sistemele de rafturi pentru depozitare care pot fi achiziționate de oricine, prețul lor este mic, iar avantajul este că le poți folosi în orice spațiu din apartament.

Ideea este să faci în așa fel încât să poți păstra în ordine toate lucrurile din casă, indiferent că este vorba despre camere, balcon, bucătărie, debara sau garaj. Astfel de rafturi pot fi perfecte și pentru camerele foarte mici, ele pot utiliza în mod optim spațiul disponibil, ceea ce este de folos.

În orașele dens populate a apărut chiar tendința de a se construi mai multe garsoniere și apartamente cu o cameră. În acestea spațiul de locuit este destul de mic, chiar și de 35 mp ceea ce necesită folosirea unui mobilier adecvat, multifuncțional, care să nu ocupe mult spațiu.

Designerii și producătorii au în vedere astfel de spații și recomandă o gamă largă de piese de mobilier care sunt concepute anume pentru spațiile mici, cum sunt de exemplu birourile mici, canapelele de dimensiuni reduse, paturile supraetajate, paturile cu sertare, dulapurile suspendate pe perete și multe altele.

Paturile suprapuse sunt o soluție ideală și pentru familiile care au copii, pentru că aceștia vor fi încântați să se cațere și să doarmă într-un astfel de pat.

O cameră de zi sau un dormitor poate deveni astfel un loc cu adevărat relaxant dacă mobilierul este ales cu atenție și mai ales dacă prețul acestuia este acceptabil.

Din cauza prețurilor foarte mari la apartamentele cu multe camere, oamenii s-au obișnuit să locuiască în apartamente cu o cameră, în spații mici, chiar și atunci când au copii.

Alege obiecte de calitate pentru casa ta, care au un design plăcut și care durează în timp! De exemplu dacă amenajezi sufrageria nu uita să faci în așa fel încât atmosfera creată în ansamblu să fie una relaxantă pentru cei care petrec timp în acest spațiu.

Cel mai important obiect de mobilier este canapeaua, pe care toți cei ai casei vor dori să stea relaxați.

Aceasta trebuie să aibă cadrul solid, robust, salteaua de calitate, iar deasupra este bine eventual să aibă o husă detașabilă care se poate lua și spăla la mașină ori de câte ori este nevoie. Husa poate fi dintr-un material rezistent la purtare și curățat, de exemplu poate fi din bumbac.

Pentru a economisi mult spațiu alege pentru camera de zi o bibliotecă pe care să poți poziționa diferite obiecte ce țin de tehnologie – televizor, echipament media, laptop, DVD sau un set de CD-uri.

Poți folosi și diferite ansambluri de depozitare, cum sunt cutiile decorative elegante în care lucrurile sunt protejate de praf.

Există și diferite variante de rafturi pentru depozitarea cărților, de etajere ce se prind de perete și de ansambluri atractive de depozitare care au prețuri avantajoase.

Pe polițele mobilierului de acest tip poți așeza diferite obiecte interesante, suveniruri, fotografiile celor dragi din familie, obiecte de artă, etc.

Folosește întreg spațiul unui perete astfel încât decorul să fie atrăgător, creat și de sistemul de iluminat, de diferite corpuri de iluminat multifuncționale: spoturi, veioză, lampă cu abajur, lustră, aplice de perete, corp neon, lampadar, panou cu LED, plafonieră.

Atunci când cumperi piese de mobilier pentru casa ta, ține cont de preț dar și de stilul acestora! Fii atent la calitatea materialelor pentru că acum există o gamă completă de produse care pot satisface și cele mai rafinate gusturi.

Continue Reading

Daniel Șuta, editor senior

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top