Nu vei mai merge incaltat prin casa dupa ce citesti asta

11.02.2016
Nu vei mai merge incaltat prin casa dupa ce citesti asta

Multe persoane au prostul obicei de a merge incaltate prin casa, fara sa se gandeasca la riscurile la care se supun. Murdaria nu este singura problema care apare atunci cand intri cu pantofii de afara prin toate camerele. Indiferent de cat de curati par a fi pantofii tai, cel mai indicat este sa ii lasi la usa si sa ii cureti de fiecare data dupa ce te intorci de afara. Desi nu te-ai gandit frecvent la asta, bacteriile care se prind pe incaltari sunt extrem de periculoasa. Iata ce arata un studiu recent!

INCREDIBIL! UITE CUM ITI SCHIMBA BACTERIILE STAREA DE SPIRIT!

Pe talpile pantofilor tai se afla aproximativ 421.000 de bacterii, indiferent de cat de curate par a fi acestea. Printre toate acestea se numara trei dintre cele mai periculoase:

– Klebsiella pneumonia (cauzeaza grave infectii ale tractului urinar)
– Serratia ficaria (cauzeaza infectii respiratorii)
– E.coli (cauzeaza o serie intreaga de boli infectioase, foarte, periculoase, mai ales pentru tractul digestiv si rinichi)

Cel mai bun mod de a preveni infectiile cu aceste bacterii este sa iti lasi pantofii la usa si sa ii cureti imediat cum ajungi acasa, caci purtandu-i in interiorul casei predispui spatiul la contaminarea cu aceste bacterii. Asigura-te ca speli talpile pantofilor cu detergent si adauga un strop de domestos in apa cu care speli podelele, tocmai pentru a te asigura ca dezinfectezi in mod eficient suprafetele. Este indicat sa speli chiar si talpile papucilor de stat prin casa in mod regulat, daca vrei sa locuiesti intr-un mediu sanatos, ferit de bacterii.

Nu uita ca este mult mai usor sa previi, decat sa tratezi!