Stil
Pască fără aluat, cu smântână și brânză
Nu există sărbătoare de Paște fără celebra pască. Fiecare gospodină are propria sa rețetă, însă cea pe care ți-o prezentăm mai jos cu siguranță că o să îți placă la nebunie.
Mai mult decât atât, rețeta aceasta de pască fără aluat, cu smântână și brânză, va face furori printre toți invitații tăi.
Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru pască fără aluat, cu smântână și brânză:
500 gr brânză proaspătă de vaci
200 gr smântână
4 ouă
100 gr unt
200 gr zahăr tos
4 linguri făină
100 gr stafide
coaja rasă de lămâie și esență de vanilie
un praf de sare
zahăr pudră pentru ornat.
În primul rând, untul se topește și se lasă să se răcească. Pentru a avea un gust mai bun, stafidele se pun în apă călduță ca să se hidrateze.
Într-o tavă cu diametrul de 22 de cm se pune hârtie de copt și se preîncălzește cuptorul la 170 de grade Celsius.
Se freacă gălbenușurile cu un praf de sare și cu untul topit care s-a răcit. Următorul pas este încorporarea zahărului, până se topește complet.
Se adaugă smântâna, coaja de lămâie, dar și esența de vanilie, apoi se încorporează brânza. Se amestecă foarte bine, până se obține o compoziție omogenă.
Urmează adăugarea stafidelor și a făinii, până se încorporează în compoziție. Albușurile se bat spumă până se formează o bezea tare și se adaugă și ea în compoziție, amestecându-se ușor. Se recomandă o atenție sporită la acest pas, pentru a nu se lăsa compoziția.
Produsul se lasă la cuptor timp de 70 de minute
Produsul amestecat bine se toarnă în tavă și se lasă la cuptor pentru aproximativ 70 de minute. Se lasă să se răcească și se pudrează cu zahăr. Se servește în ziua de Paște, alături de cei dragi.
Iată cum se face pasca fără aluat, cu smântână și brânză, pas cu pas:
CITEȘTE ȘI: Rețetă pentru masa de Paște – Cozonac fără frământare
COZONAC DE Paste – Cele mai bune retete
Reteta de pasca fara aluat, recomandata de castigatoarea Masterchef