Pentru un pitic pofticios, alegeti cel mai bun scaun de masa pentru bebe. Dar cum?

25.04.2016
Pentru un pitic pofticios, alegeti cel mai bun scaun de masa pentru bebe. Dar cum?

Daca cel mic a inceput diversificarea alimentatiei si sta deja singur in fundulet, e important sa cumparati un scaun de masa pentru bebe. Trebuie si cel mic sa stea alaturi de parinti la masa, nu e asa?

Achizitionarea unui scaun de masa pentru bebe nu este atat de usoara pe cat pare, trebuie sa fie luate in considerare o multime de aspecte, de la spatiul din bucatarie, la cel financiar. Asadar, cum alegem un scaun de masa pentru bebe?

Trebuie stiut faptul ca exista mai multe modele din care puteti alege un scaun de masa pentru bebe: din plastic, din lemn, accesorizate, portabile. Toate au avantaje si dezavantaje, trebuie studiat fiecare scaun de masa pentru bebe in parte pentru a decide care se potriveste stilului dumneavoastra de viata si lui bebe, in special.
Alegerea unui scaun de masa pentru bebe tine si de gusturile parintilor, dar mai presus de orice trebuie sa asigure siguranta si confortul celui mic la masa. Iata cateva aspecte pe care trebuie sa le luati in considerare cand vine vorba de un scaun de masa pentru bebe:

  • Siguranta si functionalitatea unui scaun de masa pentru bebe

Sunt cele mai importante doua caracteristici. Verificati, atunci cand cumparati un scaun de masa pentru bebe, cat de trainic, robust si usor de curatat este. Stabilitatea scaunului trebuie sa fie verificata pentru ca bebe se misca mult la ora mesei (pe asta sigur o stiu parintii), iar scaunul nu trebuie sa se miste odata cu el, ba chiar din contra.
Atentie! Oricat de sigur ti se pare modelul de scaun de masa pentru bebe pe care l-ai cumparat, nu trebuie sa il lasi pe cel mic nesupravegheat in el. Cand sunt mici, bebelusii se agata de lucruri, se imping cu piciorusele si e posibil sa darame scaunul sau sa se inece daca mananca nesupravegheat in scaunul de masa pentru bebe.

  • Centurile de siguranta si tava unui scaun de masa pentru bebe

Centurile de siguranta sunt foarte importante pentru ca bebe sa nu “sara” din scaun. Ele trebuie sa fie rigide cu 3 sau 5 sisteme de prindere foarte sigure. Si tavitele atasate de un scaun de masa pentru bebe trebuie sa fie verificate. Ele trebuie sa fie netede, cu colturile rotunjite, din materiale care nu se pot deteriora usor, care nu se pot sparge sau fisura.

Pernutele si husele unui scaun de masa pentru bebe trebuie sa fie moi, din materiale moi, detasabile, pentru a fi usor de curatat. Daca modelul ales are roti, aveti grija ca ele sa aiba piedica. Rotile va ajuta sa mutati un scaun de masa pentru bebe, dar daca nu au piedica el poate fi mutat chiar si de bebe. Nu uitati sa blocati rotile si sa verificati din cand in cand daca piedica mai functioneaza.

Luati in considerare si urmatoarele lucruri atunci cand ati achizitionat deja un scaun de masa pentru bebe: nu il lasati pe cel mic nesupravegheat in el, prindeti-i intotdeauna centurile de siguranta, nu utilizati scaunul de masa pe o suprafata alunecoasa sau in panta, asigurati-va ca scaunul de masa are un act care sa ii certifice siguranta si cititi parerile altora despre modelul de scaun de masa pentru bebe asupra caruia v-ati decis.