Connect with us
Alertă alimentară în România. Peste 1.400 kilograme de mici cu salmonella au fost vândute!

Stil

Greseala pe care o faci cand pui micii pe gratar. Cum pot deveni mititeii toxici

Micii nu sunt un preparat traditional romanesc, desi sunt foarte populari in tara noastra. Ei mai pot fi gasiti si in tarile din Peninsula Balcanica si in Turcia.

Gratarul cu mici de 1 Mai este unul dintre cele mai celebre obiceiuri din tara noastra, insa putini stiu ca pot face o mare greseala, care face ca gustosii mititei sa devina toxici.

Micii nu ar trebui sa aiba contact direct cu flacara sau cu carbunii incinsi, intrucat pot sa fie contaminati cu substante toxice, spune profesorul Gheorghe Mecinicopschi. “Fripti pe gratarul cu foc direct, micii devin toxici din cauza arsurii si a contaminarii cu substante toxice. Asocierea cu bere, vin, tarie face si mai dificila digestia, favorizand aparitia unor tulburari hepatice sau a pancreatite acute”, a spus profeosrul, specialist in nutritie, pentru jurnalul.ro. Fripti pe gratarul cu foc direct, mititeii devin toxici din cauza arsurii si a contaminarii cu hidrocarburi.

De altfel, carnea arsa pe gratar este foarte periculoasa pentru sanatatea umana, deoarece poate contribui la aparitia unor anumite forme de cancer ( pancreatic, colorectal, stomacal). In momentul in care carnea este tinuta prea mult pe gratarul incins, aceasta incepe sa produca heterociclice sau substante cancerigene.

Totodata, este de preferat sa citim cu atentie etichetele caserolelor cu mici, pentru a nu avea o surpriza in ceea ce priveste data de expirare. Medicii mai recomanda ca acest aliment sa fie consumat cu moderatie pentru a nu avea probleme cu digestia si sa fie facuti bine pe gratar, deoarece in cazul frigerii incomplete exista sansa contaminarii cu trichinela.

De asemenea, pentru a da gratarului de 1 Mai un gust deosebit si pentru elimina substantele toxice, este obligatoriu ca gratarul sa fie bine curatat inainte de a pune carnea la fript. Condimente precum rozmarin, ghimbir, busuioc, sofran, piper, marar dau o savoare deosebita carnii, iar legume precum vinetele, dovleceii sau morcovii pot inlocui paine si ajuta si la digestie.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top