Connect with us
Cea mai bună rețetă de pește prăjit cu un sos de roșii cu un ingredient secret. O rețetă delicioasă pentru zilele cu dezlegare la pește.

Stil

Rețetă de pește prăjit cu sos secret

În perioadele de post, există zile cu dezlegare la pește, în care enoriașii se pot delecta cu acest aliment, care poate fi pregătit în diferite feluri.

Noi îți recomandăm această rețetă de pește prăjit cu un sos secret, pe care să o poți savura singur/ă sau în compania familiei și prietenilor.

Ingrediente

Pentru început ai nevoie de circa 1 kilogram de pește. Recomandăm păstrăv, macrou sau merluciu. De asemenea, îți mai trebuie o ceapă albă, 3 căței de usturoi, circa 300 de grame de roșii cubulețe din conservă, sare, oregano și ulei de floarea soarelui.

Mod de preparare

Curăță bine peștele și porționează-l în bucăți egale. Ai grijă să nu fie foarte mari, pentru că altfel nu se vor prăji bine. Presară sare pe el, după gust, apoi lasă-l așa circa 10 minute. Între timp, poți turna puțin ulei într-o tigaie pe care o vei pune pe foc pentru a se încălzi.

Apoi, pune mălai într-o farfurie și dă bine peștele prin el, astfel încât să fie bine acoperit pe toate părțile. După aceea, pune bucățile de pește la prăjit. Este indicat să lași circa un sfert de oră peștele fără a-l întoarce sau a-l mișca. În caz contrar, riști să se rupă sau să nu se prăjească uniform. Totodată, focul ar trebui să fie mediu.

După ce peștele s-a rumenit bine pe o parte, poți să-l întorci și să-l lași pe partea cealaltă, până când se rumenește corespunzător.

După ce s-a prăjit bine, pune-l pe o farfurie și apucă-te de sosul secret.

Mai întâi, taie ceapa în bucățele mici și pune-o la călit, până când se rumenește ușor. Adaugă roșiile, amestecă bine și lasă circa 10 minute la fiert. După aceea, adaugă sare și usturoiul pisat. Amestecă bine, apoi adaugă oregano.

Peștele se servește împreună cu acest sos și, eventual, cu mămăliguță. Poftă bună.

Vezi și:

Rețeta de clătite pufoase de post! Ce ingrediente îți trebuie

Rețetă de post: mâncare de cartofi cu ciuperci

Rețeta de gogoși pufoase de POST! Ce ingrediente îți trebuie

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top