Stil
Rețetă prăjitura Crăciunița. Idee delicioasă pentru masa de Crăciun
Rețetă prăjitura Crăciunița simplă, ieftină și ușor de preparat. Te gândești la meniul pentru masa de Crăciun și nu știi ce să pregătești? Îți prezentăm mai jos o rețetă pentru o prăjitură delicioasă.
Rețetă prajitura Craciunița- ingrediente
Iată de ce ai nevoie pentru blat:
1. 3,4 ouă;
2. 200 de grame de zahăr;
3. 100 ml de sirop de cireșe;
4. 50 ml de ulei;
5. 150 de grame de făină;
6. o fiolă de esență de vanilie;
7. un pliculeț de praf de copt;
8. o lingură de praf de sare.
Ingrediente pentru cremă:
1. 200 de grame de mascarpone;
2. 100 de grame de zahar pudră;
3. 100 de grame de unt la temperatura camerei;
4. câteva picături de esență de vanilie.
Ingrediente pentru glazură:
1. 80 de grame de ciocolată neagră amară și câteva căpșuni pentru decorare.
Rețetă prăjitura Crăciunița- Cum se prepară
1. Se bat ouăle întregi cu praful de sare și se adaugă treptat zahărul până când se omogenizează compoziția.
2. Se adaugă la acest amestec esență de vanilie.
3. După ce compoziția a fost amestecată bine se adaugă uleiul.
4. Apoi se adaugă siropul de cirețe treptat.
5. Se amestecă praful de copt cu făina.
6. Se unge o tavă cu ulei după care se pune câte puțin din compoziția blatului. Pentru ca brioșele să fie perfecte se folosesc acele tăvi metalice găurite, special concepute pentru aceste prăjituri.
7. Tava se bagă în cuptorul preîncins la 180 de grade, timp de aproximativ 15 minute.
8. Pentru prepararea cremei: se amestecă untul cu zahărul pudră și se adaugă treptat mascarpone. După ce a fost obținută o crema consistentă se adaugă esența de vanilie și se mixează.
9. Crema se pune pe fiecare blat. Deasupra cremei delicioase, se pot pune felii de căpșuni. Se poate pune glazură din ciocolată neagră topită peste brioșe.
Dacă vei urma acești pași, prajiturelele își vor ieși exact ca la cofetarie. Poftă bună!
Sursa: teotrandafir.com