Connect with us

Stil

Sa presupunem ca exista VIATA EXTRATERESTRA. Paradoxul Fermi: de ce nu putem lua contact cu EI

Paradoxul lui Fermi pune una din intrebarile cele mai acute despre viata extraterestra, si anume: daca exista fiinte inteligente in Cosmos, de ce nu am luat contactul cu ele pana acum?

Acest paradox este explicat de mai multi oameni de stiinta, in mai multe modalitati. Una dintre teorii vorbeste despre faptul ca viata se autodistruge in Univers inainte de a se raspandi, fapt pentru care aceasta este greu sa ajunga in alte parti ale Universului.

CITESTE SI: TVA REDUS LA ALIMENTE, O CAPCANA?

O alta teorie care se incadreaza in paradoxul fizicianului Enrico Fermi despre viata extraterestra este dezvoltata de profesorii Stephen R. Kane si Franck Zelziz. Acestia trec in revista teoria apocalipsei Zombie, sau asaltul necro-biologic in cuvinte ceva mai putin alarmante.

Cei doi oameni de stiinta sustin ca nicio rasa de extraterestri nu a reusit sa ia contactul cu noi pentru ca au fost decimate din interior de virusul mortilor vii. Profesorii sustin ca paradoxul lui Fermi se poate explica numai in acest mod, si anume, cu cat o civilizatie avanseaza mai mult in tehnologie si inteligenta cu atat se autodistruge tot mai tare.

Exista si alte teorii, conspirationiste, care pot explica de asemenea paradoxul fizicianului italian. Si anume, unii sustin ca noi suntem deja in contact cu fiintele extraterestre de mai multa vreme, prin oamenii care ne conduc. De asemenea, paradoxul Fermi poate fi explicat si prin scenariul de tip Matrix: noi suntem extraterestri si singurul punct comun in tot Universul, care nu are nici mama si nici tata este informatia.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top