Connect with us
inseala-16092015

Stil

Stiinta releva 2 motive principale pentru care oamenii inseala

Un nou studiu stiintific a demonstrat faptul ca exista doar doua motive principale pentru care oamenii inseala in zilele noastre. Iata care este explicatia!

Pana acum nu s-a stiut exact de ce milioane de barbati si femei inseala chiar daca se afla intr-o relatie stabila si, aparent, fericta. O echipa de cercetatori a ajuns la concluzia ca exista doar doua motive principale.

La prima vedere, motivele pentru care oameni inseala sunt foarte variate, fiind asociate cu un mod de viata al unor oameni fara principii morale. Studiile au aratat ca 1 din 5 barbati inseala partenera de cuplu chiar daca se considera fericiti in relatia pe care o au acasa.

Unii oameni sunt infideli, deoarece partenerul lor este bolnav, ei tanjesc dupa mai mult entuziasm sau partenerul lor actual este ,,sarac”, fie emotional, fie fizic. Uneori, o persoana care inseala este un narcisista sau aroganta, si nu crede ca ar putea fi prins vreodata. Alte ori, trisorul este cu adevarat un tip de treaba.

Pepper Schwartz, profesor de sociologie la Universitatea din Washington si co-autor al cartii „Strategii de Ajustare pentru cupluri”a declarat ca ,,Sunt aproape la fel de multe motive diferite pentru ce oamenii inseala, asta la prima vedere. Dar cele mai multe se incadreaza in doua mari categorii principale.”

Prima categorie se aplica in cazul oamenilor care sunt plictisiti si nu deosebit de fericiti cu viata lor sexuala, sustine Schwartz.

CITESTE SI: CUM A MURIT GEORGE ENESCU IN ROBIA UNEI PRINTESE EXTRAVAGANTE

,,Au fost intr-o relatie de mult timp, si acum tanjesc dupa ceva nou”, a declarat Schwartz pentru Live Science. Deseori, aceste persoane nu sunt in mod constant in cautare de o noua aventura, dar stiu sa profite de orice situatie atunci cand intalnesc o persoana care li se pare atractiva. Obisnuiesc sa abordeze persoana chiar daca sunt la munca, la o intalnire de afaceri sau pur si simplu la o iesire cu prietenii.

Cealalta categorie este pentru oamenii care se afla in relatii nefericite.

,,Ei nu vor sa plece din diferite motive – copii, bani, gura rudelor – dar acestea sunt doar o scuza din cauza careia vor gasi o zona de confort pentru a se victimiza”, a spus Schwartz.

In concluzie, aceste doua categorii sunt nuantate, desigur. De exemplu, pentru cei din casatorii nesatisfacatoare, uneori atunci cand partenerul inseala o face ca un gest de razbunare.

Tu ti-ai inselat vreodata partenerul de cuplu?

Sursa foto: nypost.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top