Connect with us
Tehnologia wireless poate cauza cancer? Iata parerea specialistilor!

Stil

Tehnologia wireless poate cauza cancer? Iata parerea specialistilor!

Exista anumite studii care sugereaza ca tehnologia wireless poate cauza cancer. Iata care este parerea specialistilor!

Exista o lista interminabila de factori care pot fi cauza dezvoltarii celulelor canceroase, dintre care unii sunt mai populari, iar altii mai putin cunoscuti. In functie de stilul tau de viata, alimentatia pe care o adopti si lucrurile care te inconjoara, poti favoriza sau nu dezvoltarea acestor celule. Cert este ca toata lumea devine extrem de ingrijorata in privinta acestei boli crunte si exista tot mai multe eforturi pentru indepartarea factorilor de risc.

Un cercetator pe nume Igor Yakymenko a condus un studiu care releva faptul ca dispozitivele wireless precum telefoanele, tabletele, routerele si laptopurile pot da nastere unor modificari in structura celulelor si astfel ne pot imbolnavi de cancer.

Se pare ca aceste dispozitive emit radiatii de mica frecventa care dau nastere stresului oxidativ in organism, o reactie ce elibereaza radicalii liberi ce provoaca daune celulare. Solutia apare atunci cand acesti radicali liberi sunt anihilati cu ajutorul unei cantitati importante de antioxidanti. Antioxidantii sunt substante care se gasesc in alimente precum rosiile, vinul rosu, ceaiul verde, legumele verzi si fructele de padure.

La un nivel de baza stresul oxidativ este o parte absolut normala din procesul de imbatranire. Toti factorii care cauzeaza aparitia cancerului grabesc acest proces si aici intervine problema majora. Unii specialisti sunt de parere ca gadgeturile wireless se pot numara printre acesti factori. Cu toate acestea nu exista nici o dovada clara conform careia aceste dispozitive pot fi cauza acestei boli, asa ca momentan nu ai de ce sa iti faci griji. Studiile continua, pana ce se vor gasi rezultate concludente.

Sursa foto: gadgetmeetsguy.com

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top