TIRAMISU cu cremă mascarpone- desertul perfect pentru Crăciun

24.12.2018
TIRAMISU cu cremă mascarpone- desertul perfect pentru Crăciun

Tiramisu cu cremă mascarpone poate fi o variantă pentru desertul de Crăciun. Aceasta este una dintre prăjiturile preferate ale românilor. Desertul este foarte ușor de făcut, mai ales că vom vom prezenta pas cu pas modul de preparare.

Tiramisu cu cremă mascarpone- ingrediente

Mai jos aveți o listă cu ingredientele de care aveți nevoie pentru a face acest desert:

  • 500 g mascarpone;
  • 400 g pișcoturi;
  • 250 ml espresso sau cafea tare;
  • 4 linguri zahăr pudră;
  • 3,4 ouă;
  • o lingură cacao;
  • 3,4 lingurițe amaretto sau o linguriță esență migdale

Cum se prepară TIRAMISU cu cremă mascarpone

SFAT: Înainte de a începe prepararea ar fi bine să aveți o tavă în care tiramisu să încapă la fix. Adică, prăjitura să aibă susținere pe toate părțile, pentru a nu exista riscul de scurgere a cremei mascarpone.

Pasul 1: Se sparg ouăle și se separă gălbenușurile de albușuri. Se pun gălbenușurile într-un vas și se adaugă trei linguri de zahăr pudră. Se amestecă până când acestea își schimbă consistența și culoarea.

Pasul 2: Peste compoziția obținută se adaugă 500 g mascarpone (două cutii) și se continuă amestecarea cu mixerul până când crema se leagă. În cazul în care nu aveți lichior amaretto la îndemână, se adaugă în crema pentru tiramisu o linguriță cu esență de migdale.

Pasul 3: Albușurile se bat până se transformă într-o spumă tare, după care adăugăm crema mascarpone. Se amestecă încet, pentru a nu se lăsa prea mult albușurile. Nu este recomandată folosirea mixerului.

Pasul 4: Cremă pentru tiramisu se pune la frigider. În acest timp se pregătește primul strat de pișcoturi. Fiecare pișcot se trece prin cafea, însă doar umezite, nu îmbibate.

SFAT: Cafeaua pentru tiramisu nu trebuie să fie îndulcită, trebuie să fie rece și amestecată cu amaretto sau esență de migdale.

Pasul 5: Primul strat de pișcoturi se pune în tavă, peste acestea întindem jumătate din crema mascarpone. Deasupra punem al doilea strat de pișcoturi peste care punem și cealaltă jumătate de cremă mascarpone.

Pasul 6: Deasupra, prăjituura tiramisu se decorează cu cacao pudră. Se lasă cel puțin o oră la frigider. Poftă bună!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *