Connect with us
strigoi

Stil

Tradiții și superstiții legate de STRIGOI

Strigoii sunt niște personaje înfiorătoare din mitologia românească, niște spirite rele sau disperate, care vor să transmită anumite mesaje sau să facă rău. Strigoii sunt de două tipuri: strigoiul mort (fantoma unei persoane decedate) sau strigoiul viu (sufletul unei persoane care trăiește și iese pe gura acelei persoane noaptea, în timp ce doarme, și merge să bântuie satele și orașele).

Potrivit tradițiilor și miturilor românești, strigoii bântuie în general locuri izolate sau locuri bine țintite, căutându-și rudele, prietenii și familia. Despre strigoi se crede că dacă se dau de trei ori peste cap devin niște fiare sălbatice sau animale domestice care se pot transforma în animale periculoase (pisicuța neagră din curte noaptea poate deveni o felină fioroasă).

CITEȘTE ȘI: CARE SUNT ZODIILE AFECTATE DE CULOAREA NEAGRĂ

Strigoaicele sunt de o răutate foarte mare deoarece despre acestea se crede că fură copii pentru a le suge sângele. De asemenea, strigoii morți sunt desăvârșiți în a comite distrugeri, spargeri, neînțelegeri în cupluri și panică pe perimetri întregi. Există trei momente din an când strigoii sunt liberi ca pasărea cerului și nimeni nu îi poate ține în frâU. Noaptea Sf. Andrei, noaptea se Sântoader și noaptea de Sângeorge. Se spune că strigoii eliberați în aceste zile se adună în vârful Munților Retezat, unde se adună și au ritualuri care includ dansuri împreună.

Strigoii își fac de cap în toți munții României, și pot fi alungați doar dacă le arăți o cruce sau bați de trei ori cu un băț din lemn de stejar în piatră. De aceea, în multe zone montane, bătrânii dar și tinerii au mereu la ei câte un băț. fără să fie niște ciobani care își apără oile. În nopțile când strigoii ies la suprafață este bine să mănânci usturoi pentru a nu te bântui.

O altă superstiție legată de strigoi este că nu trebuie niciodată lăsate ușile deschise, deoarece strigoii pot intra în casă sau în cameră semănând boli și energie negativă. Strigoii morți sunt mai periculoși decât cei vii deoarece pot ucide pe oricine dacă se enervează foarte mult, printr-o simplă agresiune (prin asfixiere).

Continue Reading
You may also like...

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top