Connect with us

Stil

Un studiu a aratat ca GONOREEA ar putea deveni NETRATABILA

Gonoreea ar putea sa devina in scurt timp o boala care nu mai poate fi tratata. Avertizarea a venit din partea lui Sally Davies, directorul Serviciului medical civil din Marea Britanie, noteaza bbc.com.

Sally Davies a trimis tuturor medicilor de familie si farmacistilor din Marea Britanie o scrisoare prin care i-a rugat sa se asigure ca vor prescrie medicamentele corecte impotriva gonoreei, dupa declansarea unei epidemii de „super-gonoree” in orasul Leeds.

Boala care afecteaza 1 din 3 romani. Vezi aici despre ce e vorba si cine este predispus la ea

Cura de DETOXIFIERE dupa CRACIUN

Avertismentul ei a fost expediat dupa aparitia in comunitatea medicala a unor ingrijorari cu privire la faptul ca unii dintre pacienti nu au primit ambele tipuri de antibiotice de care au avut nevoie pentru vindecarea infectiei. Rezultatul? Medicii din domeniul sanatatii sexuale spun ca gonoreea a dezvoltat „rapid” rezistenta la medicamente.

Studiul arata ca o tulpina de gonoree puternic rezistenta la medicamente a fost detectata in nordul Angliei, in luna martie. Acesta tulpina poate anihila efectele antibioticului azitromicina, care este de obicei prescris alaturi de un alt medicament, ceftriaxona, in tratamentul antigonoreic.

In plus, administrarea doar unuia dintre aceste medicamente ajuta bacteria care declanseaza boala sa dezvolte rezistenta la tratament.

Gonoreea este cauzata de o bacterie, denumita Neisseria gonorrhoeae, iar aceasta infectie se raspandeste prin raporturi sexuale neprotejate – vaginale, orale si anale.

Tratamente naturiste pe baza de CIMBRU

Ce ANALIZE ar trebui sa faci in fiecare IARNA

Simptomele pot sa includa urmatoarele manifestari: eliminarea prin organele genitale a unui lichid vascos galben-verzui, dureri la urinare si hemoragii intre doua cicluri menstruale. De multe ori pacientii nu prezinta simptome, insa pot sa raspandeasca boala si sa infecteze, cu usurinta, alte persoane.

Infectiile netratate pot duce la infertilitate, inflamatii in regiunea pelvina si pot fi transmise fetusilor in timpul sarcinilor.

Gonoreea ocupa locul al doilea in topul celor mai frecvente boli cu transmitere sexuala din Marea Britanie, iar frecventa de aparitie a bolii a crescut spectaculos in ultimii ani.

Astfel, numarul de cazuri de gonoree a crescut cu 19% intr-un singur an, de la 29.419 in 2013 la 34.958 in 2014.

Sursa foto sanatate.bzi.ro

 

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top