Connect with us
26 de sedii noi pentru înmatricularea vehiculelor în România

Știri

26 de sedii noi pentru înmatricularea vehiculelor în România

Ministrul de Interne a anunțat că vor fi înființate mai multe sedii în țară, pentru înmatricularea vehiculelor. Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, au susținut miercuri, 16 septembrie declaraţii de presă la sediul MAI.

26 de sedii noi

Sedii noi pentru înmatricularea vehiculelor. Acesta a fost anunțul făcut de Marcel Vela, în conferința de presă de la Ministerul de Interne. Prima temă abordată a fost o decizie privind facilitarea accesului cetățenilor la serviciile publice de înmatriculare a vehiculelor.

Astfel, ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că vor fi organizate sedii secundare și în alte localității pe lângă cele existente în municipiile reședință de județ.

Vela a precizat că este vorba despre 26 de servicii, care vor funcționa începând din 22 septembrie.

Aceste servicii vor fi înființate prin ordin de ministru. Ordinul a fost semnat astăzi și prevede că serviciile județene de înmatriculare a serviciilor vor organiza sedii secundare și în alte localități, pe lângă cele din municipiile reședință de județ.

Scopul este diminuarea distanțelor parcurse în vederea soluționării diferitelor operațiuni, dar și pentru reducerea aglomerațiilor de la sediile județene.

În cadrul acestor sedii secundare se vor desfășura operațiuni de preluare a documentelor necesare operațiunilor de înmatriculare a vehiculelor, și de eliberare a plăcuțelor cu numerele de înmatriculare.

În zilele de marți și joi, cetățenii vor putea beneficia de aceste servicii, fără a fi nevoie să se deplaseze până la sediile din municipiile reședință de județ.

Unde vor fi noile sedii de înmatriculare

Sebiș, județul Arad

Câmpulung, județul Argeș

Onești, județul Bacău

Năsăud, județul Bistrița Năsăud

Dorohoi, județul Botoșani

Făgăraș, județul Brașov

Caransebeș, județul Caraș Severin

Câmpia Turzii, județul Cluj

Medgidia, județul Constanța

Măcin, județul Tulcea

Bârlad, județul Vaslui

Drăgășani, județul Vâlcea

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a vehiculelor, Inspectoratul General al Poliției Române și instituțiile Prefectului din județele enumerate mai sus vor face în perioada imediat următoare, demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acestei măsuri.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top