Connect with us
Șapte cazuri noi de gripă de tip AH3N2 şi 85.000 de cazuri de infecţii respiratorii au fost raportate în ultima săptămână.

Știri

85.000 de cazuri de infecţii respiratorii și șapte noi cazuri de gripă, raportate în ultima săptămână

Şapte cazuri noi de gripă şi peste 85.000 de cazuri de infecţii respiratorii au fost raportate în ultima săptămână. Începând cu 24 octombrie au fost raportate în total 17 cazuri de gripă, dintre care 16 de tip AH3N2 şi unul de tip B. Numărul de infecții respiratorii este mai mare cu 35% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, cele șapte noi cazuri de gripă sunt tot de tip AH3N2.

Mortalitatea prin infecţii respiratorii acute, mai crescută comparativ cu săptămâna precedentă

32 dintre cele 85.000 de cazuri de gripă acută înregistrate în ultima săptămână au fost cazuri de gripă clinică. Alte trei au fost infecţii respiratorii acute severe. S-a înregistrat şi primul caz de infecţii acute severe confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3N2.

Comparativ cu săptămâna precedentă, mortalitatea prin infecţii respiratorii acute a fost mai crescută, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Citește și: Gripa aviară, confirmată la un cormoran descoperit în Portul Constanța

427.619 persoane din grupele de risc au fost vaccinate antigripal, prin programul gratuit al Ministerului Sănătăţi, până în data de 11 decembrie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top