Connect with us
Au început tratamentele de combatere a ţânţarilor şi căpuşelor în Bucureşti

Știri

Au început tratamentele de combatere a ţânţarilor şi căpuşelor în Bucureşti

Primăria Municipiului București anunță, printr-un comunicat, începutul campaniei de combatere a căpușelor și larvelor de țânțari din Capitală. Mișcarea se realizează prin Compania Municipală Eco Igienizare începând de azi, 9 aprilie.

Au început tratamentele de combatere a ţânţarilor şi căpuşelor în Bucureşti. Cum și unde se va acționa?

În ceea ce privește combaterea larvelor de țânțari, în 2020, au fost prevăzute 6 tratamente de larvicizare. Acestea vor fi realizate treptat, în perioada aprilie-noiembrie 2020.

„În acest interval, echipele CMEIB vor interveni pe toate malurile lacurilor din Capitală, în sistemul de apa și canal administrat de ApaNova, dar și în rețeaua de canalizare administrată de Compania Municipală Termoenergetica București, locuri în care se întâlnesc, cu predilecție, larvele de țânțari.”, a informat Primăria Capitalei.

Acțiunile vor fi făcute manual, cu ajutorul a 65 de pompe. Se va utiliza substanţa VECTOBAC (larvicid biologic) – avizată de Comisia Națională pentru Biocide.

Pentru a putea combate eficient apariția populației de țânțari precum şi pentru a împiedica dezvoltarea coloniilor de larve, Compania Municipală Eco Igienizare solicită sprijinul cetățenilor și al firmelor care au în administrare terenuri și spații virane, să se asigure că nu există acumulări de apă şi să evite păstrarea rezervoarelor cu apă şi deşeuri pe proprietăți.

În ceea ce privește combaterea căpușelor, sunt prevăzute 5 tratamente. Aceste vor fi realizate, de asemenea, etapizat, în perioada aprilie-iunie.

Compania Municipală Eco Igienizare va acționa pe timpul zilei, în toate spațiile verzi din București. Vor fi folosite 40 de atomizoare cu ceață rece și 12 echipamente de mare putere Ultra Low Volume, utilizându-se substanţa MICROSIN (insecticid).

„Facem precizarea că demararea campaniei de combatere a ţânţarilor şi capuşelor din Capitală a avut la bază previziunile emise de meteorologi, care anunță temperaturi ridicate pentru această perioadă, precum şi evaluările efectuate în teren de către specialiştii Companiei Municipale Eco Igienizare.”

De altfel, pentru demararea acestei campanii, s-a luat în calcul și riscul ridicat al bolilor transmise de țânțari și căpușe.

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top