Connect with us
Restricții de circulație, miercuri și joi, în mai multe zone din București, pentru ceremoniile de comemorare a eroilor Revoluției.

Știri

București: Restricții de circulație pentru comemorarea eroilor Revoluţiei

Restricții de circulație în mai multe zone din București pentru ceremoniile de comemorare a eroilor Revoluției. Restricțiile intră în vigoare miercuri dimineața și vor fi impuse până joi la prânz, informează Brigada Rutieră a Capitalei.

Pe 21 decembrie, circulaţia rutieră va fi restricţionată pe Calea Şerban Vodă, între Şoseaua Olteniţei şi breteaua de legătură dintre Calea Şerban Vodă şi Şoseaua Viilor,  în intervalul 08.45 – 10.33,

Miercuri, între orele 11.30 și 14,30, traficul va fi restricționat și pe  pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, între Piaţa Universităţii şi Strada Batiştei, pe sensul de mers către Piaţa Romană, pe banda IV a sensului spre Piaţa Universităţii între Strada Batiştei şi Piaţa Universităţii, precum şi pe banda I de circulaţie între Strada Batiştei şi Strada Dem I. Dobrescu, sensul către Piaţa Romană.

Tot miercuri, pe durata ceremonialului şi a depunerii de coroane la Troiţa din Piaţa Romană, între orele 13.15 şi 13.45, vor exista restricții de circulație în Piața Romană.

În 22 decembrie, între orele 07.30 şi 10.00, traficul va fi restricționat pe banda adiacentă pistei de biciclete de pe Calea Victoriei, în zona Monumentului pentru Cinstirea Eroilor din Piaţa Revoluţiei, porţiunea cuprinsă între Strada Dem I. Dobrescu şi Aleea Kretzulescu.

Tot joi, circulația va fi restricționată  între orele 09.30 şi 11.00 pe Strada General Berthelot. În aceeași zi, în intervalul 10.30 – 12.00 se va restricţiona circulaţia rutieră pe Calea Dorobanţilor, numai pe banda I, între Piaţa Charles de Gaulle şi Piaţa Dorobanţilor, informează news.ro.

Restricții de circulație, miercuri și joi, în mai multe zone din Capitală

Brigada Rutieră a Capitalei solicită şoferilor să reducă viteza, să circule cu prudenţă şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri.

O delegație de timișoreni a plecat luni spre București, pentru a comemora eroii martiri ai Revoluţiei de la Timişoara care au fost arşi în timpul evenimentelor din Decembrie 1989 la crematoriul Cenuşa din Capitală. Rămășițele pământești ale acestora au fost aruncate într-un canal din Popești-Leordeni.

Pelerinajul are loc în fiecare an, în 19-20 decembrie. Ceremonia poartă denumirea ”Pe urmele cenuşii Eroilor – Martiri Timişoreni dispăruţi în Revoluţia din Decembrie 1989”.

Vor fi depuse coroane de flori în Piaţa Universităţii, Piaţa Revoluţiei, Cimitirul Eroilor Revoluţiei, Crematoriul Cenuşa. De asemenea, la “Biserica suspendată” din Popeşti-Leordeni, va fi oficiată și o slujbă de pomenire lângă gura de canal Castaforum, locul în care au fost aruncate rămăşiţele eroilor martiri timişoreni dispăruţi în Revoluţia de la Timişoara.

”Acest pelerinaj are loc în fiecare an, iar printre cei care vor participa se află rude ale celor decedaţi”, a declarat Traian Orban, preşedintele Memorialului Revoluţiei de la Timişoara.

Trupurile a 40 de timișoreni morți în Revoluție au fost luate pe ascuns, în decembrie 1989, de la Morga Spitalului Judeţean Timişoara. Acestea au fost transportate în bucurești pentru a fi arse la Crematoriul ”Cenuşa”.

Citește și: Dosarul Revoluției se apropie de final: revoluționarii cer întrevedere cu Ion Iliescu

Transportul cadavrelor a purtat numele de ”Operaţiunea Trandafirul”. Cenuşa rezultată din arderea trupurilor a fost aruncată într-un canal din Popeşti-Leordeni.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top