Connect with us
Când iau elevii vacanța intersemestrială. Ce zile libere au până atunci

Știri

Când iau elevii vacanța intersemestrială. Ce zile libere au până atunci

Elevii din învăţământul preuniversitar şi copiii de grădiniţă s-au întors luni la școală, după vacanță de iarnă. Ei așteaptă acum vacanța intersemestrială, care dureayă o săptămână.

Următoarea vacanţă, cea intersemestrială, este programată în perioada 2 – 10 februarie, vacanţa de primăvară – în perioada 20 aprilie – 5 mai, iar vacanţa de vară între 15 iunie şi 15 septembrie.

De asemenea, elevii ar putea să aibă parte de o minivacanță în această lună. Pe 24 ianuarie este Ziua Unirii Principatelor Române, o zi nelucrătoare.

Având în vedere că această zi pică joi, Guvernul ar putea da o ordonanță prin care și ziua de vineri să devină liber, făcându-se punte cu weekendul.

În cazul acesta, elevii ar avea 4 zile libere.

Conform calendarului adoptat de MEN, pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 31 mai, iar pentru clasa a VIII-a – în data de 7 iunie.

În situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice şi de specificul zonei şi al şcolii, inspectoratele şcolare judeţene pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar. Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor şcolare.

Recuperarea cursurilor suspendate ca urmare a unor situaţii obiective de urgenţă (intemperii, epidemii, calamităţi naturale) nu se poate realiza în perioada vacanţelor şcolare.

Anunț de la minister: Fondul clasei nu este legal

Strângerea de bani pentru fondul clasei nu este legală, a declarat luni ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, în opinia căreia această iniţiativă aduce „mai multă imagine negativă” şcolii.

„Legală nu este. Dacă părinţi strâng bani, după opinia mea, aduc mult mai multă imagine negativă şcolii şi chiar unii părinţi se antagonizează în raport cu şcoala cu aceste fonduri, pentru că nimănui nu îi convine să scoată din buzunar.

Chiar dacă părintele consideră că în felul acesta sprijină copilul, nu se bucură când scoate bani din buzunar şi îi pune într-un fond al clasei.

Mai bine să învăţăm să facem proiecte, să găsim resurse din bani europeni sau alte resurse şi să încercăm să aducem în şcoli ceea ce şcoala impune ca o necesitate.

Este un ordin de ministru de mulţi ani de zile. Poate că întărim în lege”, a afirmat demnitarul la Digi 24.

Potrivit Ecaterinei Andronescu, profesorii „au obligaţia” să nu se amestece în strângerea unei asemenea resurse.

„Nu este o idee bună”, a mai spus reprezentanta MEN.

Citește și: Ecaterina Andronescu vrea să introducă Bacalaureatul profesional. Cine ar putea susține examenul

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top