Connect with us
Ce vor face elevii care nu pot participa la cursurile online. Monica Anisie explică

Educatie

Ce vor face elevii care nu pot participa la cursurile online. Monica Anisie explică

Criza sanitară nu a luat sfârșit și oamenii încă sunt afectați de efectele ei, având în vedere datele specialiștilor, care nu sunt deloc îmbucurătoare. Cu toate acestea, anul școlar a început la data de 14 septembrie în regim fizic, iar elevii s-au întors în bănci, însă sunt nevoiți să respecte mai multe reguli de prevenire. Și alegerile locale vor avea loc duminică, 27 septembrie, iar din această cauză, elevii vor avea parte de câteva zile libere, timp în care orele se vor desfășura online. În acest context, Monica Anisie a vorbit despre cei care nu pot lua parte la cursurile online atât în aceste zile, cât și în general.

Nu participă la cursurile online, dar primesc materialele educaționale necesare

Alegerile locale au loc la data de 27 septembrie. Majoritatea secțiilor de votare au fost organizate în instituții de învățământ precum școli, grădinițe, ceea ce înseamnă că va fi nevoie de câteva zile pentru pregătiri. Școlile se închid în intervalul 25 – 29 septembrie, timp în care vor avea loc pregătirile necesare, precum organizarea secțiilor, dezinfectarea, pentru a fi asigurată revenirea în siguranță în bănci.

În această perioadă, cursurile nu vor fi întrerupte, ci se vor muta în mediul online. Profesorii se vor asigura că toți elevii au acces la materialele care s-au lucrat. La fel ca acum, orice suspendare de cursuri se va recupera în regim online, pentru a nu se pierde nicio noțiune. Monica Anisie a explicat că, în cazul în care un elev nu are la îndemână un dispozitiv pe care să se conecteze, profesorii trebuie să îi ofere acestuia resursele educaționale necesare pentru ca procesul educativ să poată continua, precum fișe de lucru sau alte tipuri de materiale.

Astfel, nu ministerul este cel care se asigură de desfășurarea bună a cursurilor online, ci școala trebuie să ofere tablete sau orice dispozitive pentru o funcționare optimă a procesului educativ. Învățământul clasic va continua în toate școlile unde nu sunt organizate secții de vot. În București, elevii din 146 de școli vor merge la ore ca de obicei.

La alegeri vor fi respectate mai multe măsuri de prevenire a infectării cu noul virus nemilos. Astfel, nimeni nu va putea intra în secțiile de votare fără să poarte mască de protecție, toată lumea își va dezinfecta mâinile înainte și după ce votează și se va păstra distanțarea socială.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top