Connect with us
Când se deschide pentru public linia ferată Gara de Nord - Otopeni. Klaus Iohannis a fost în vizită

Știri

Când se deschide pentru public linia ferată Gara de Nord – Otopeni. Klaus Iohannis a fost în vizită

Lucrările la linia ferată Gara de Nord – Otopeni sunt în linie dreaptă. Deja au început testele, iar luni, 22 septembrie, președintele Klaus Iohannis a făcut o vizită în teren, după care a susținut o conferință de presă. Testele pe calea ferată Gara de Nord – Otopeni au început de vineri, 18 septembrie. Noua investiție ar putea fi dată în folosință în luna decembrie.

Când se deschide linia ferată Gara de Nord – Otopeni

Klaus Iohannis a testat luni, 21 septembrie, garnitura de tren care va face legătura între Gara de Nord – Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni. Investiția ar putea fi dată în folosință din 12 septembrie. De altfel, testele pe calea ferată Gara de Nord – Otopeni au început de vineri, 18 septembrie.

Noua cale ferată spre aeroport porneşte din zona de racordare (fosta Haltă Odăile) pe aproximativ 600 de metri, traseul continuă cu o zonă de consolidare, în lungime de 900 de metri şi un viaduct de 1,52 kilometri, care supratraversează DN1, până la noua staţie de călători, de la Terminalul Sosiri Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Proiectul este realizat din fonduri europene nerambursabile, iar valoarea contractului este de 398,1 milioane de lei. Firma se ocupă de construcția propriu zisă a liniei de cale ferată se numește Arcada Company.

Klaus Iohannis a fost în vizită

Președintele Iohannis a mers în teren pentru a evalua situația lucrărilor de la linia ferată Gara de Nord – Otopeni. După ce a inspectat locul, șeful statului a ținut o conferință de presă în care a subliniat importanța acestui proiect.

Președintele a declarat că legătura feroviară de la Gara de Nord la Aeroportul Henri Coandă este absolut esențială și că planul de relansare economică începe să-și arate și partea practică. El a mai spus că pentru o dezvoltare economică sustenabilă este nevoie de infrastructură de transport.

„Este evident că în acest fel și în acest ritm vom reuși să modernizăm infrastructura din România. Nu întâmplător am participat la metrou, la autostradă. Dezvoltarea infrastructurii de transport este fundația pe care se clădește planul de relansare. România are nevoie de o dezvoltare economică sustenabilă și pentru asta e nevoie de infrastructură de transport”, a declarat Klaus Iohannis.

Ministrul Transporturilor a declarat că distanța dintre Gara de Nord și Aeroportul Otopeni va putea fi parcursă în 15-17 minute. Conform spuselor lui Lucian Bode, linia de cale ferată ar putea fi dată în folosință în 12 decembrie, odată cu noul mers al trenurilor.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top