Connect with us
48 de noi persoane l-au reclamat pe medicul Gheorghe Burnei. Anchetatorii au ridicat de la spital mii de foi de observaţii şi dispozitive medicale

Știri

Cazul Burnei: 48 de noi plângeri împotriva chirurgului și 26 de persoane audiate

Anchetatorii au ridicat de la Spitalul Marie Curei, mii de foi de observaţii, radiografii şi dispozitive medicale, după ce alte 48 de persoane l-au reclamat pe medicul Gheorghe Burnei.

26 de persoane au fost audiate după ce procurorii l-au pus sub acuzare pe Burnei pentru 15 cazuri cazuri de luare de mită. De asemenea, medicul este suspectat și de experimente pe copii.

Ofiţerii Direcției Generale Anticorupţie şi Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei au pus sigiliu pe un depozit. Au fost sigilate și cabinetul chirurgului ortoped Gheorghe Burnei şi cel al asistentei şefe a secţiei de Ortopedie.

Anchetatorii au verificat peste 10.000 de foi de observaţie ale unor copii consultaţi sau operaţi de chirurgul ortoped, au declarat joi, pentru news.ro, surse judiciare. În ultimele zile au fost înregistrate 48 de noi plângeri care îl vizează pe Gheorghe Burnei.

Poliţiştii au fotografiat şi au ridicat un panou de la intrarea în secţia de Ortopedie a spitalului Marie Curie, pe care scrie: “Ortopedia pediatrică este ştiinţă, artă şi predicţie. Prof. Dr. Gheorghe Burnei”.

Cazul Burnei: Anchetatorii au verificat peste 10.000 de foi de observaţie

Denis Stănescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Marie Curie” a precizat că nu au fost primite sesizări cu privire la practici „mai puţin ortodoxe” ale medicului.

„Analizăm arhivele şi mergem înapoi cât se poate de mult cu cei de la arhivă. Deocamdată, nu s-a găsit nicio plângere înregistrată. Apoi, nu este nimic dovedit şi a vorbi despre practici ortodoxe sau neortodoxe mi se pare forţat. Până una-alta, este o suspiciune şi este în anchetă. Acuzaţiile trebuie dovedite, altfel sunt vorbe”, a adăugat Denis Stănescu.

Corpul de control al Ministerului Sănătăţii a început miercuri verificările la Spitalul „Marie Curie”, după ce chirurgul Burnei a fost pus sub acuzare pentru luare de mită. El este suspectat și că a făcut experimente pe copii. Colegiul Medicilor Bucureşti s-a autosesizat dar nu va începe investigația decât după finalizarea anchetei.

Medicul Gheorghe Burnei este cercetat pentru luare de mită și se află sub arest la domiciliu. Potrivit procurorilor chirurgul ortoped a pretins şi a primit de 15 ori mită de la părinţii copiilor pe care îi avea în grijă. De asemenea, medicul preleva de la copii pe care îi opera ţesut osos şi ligamente, fără a cere acordul părinţilor. Țesuturile păstrate într-un frigider din spital erau apoi transplantate altor copii.

Citește și: Cazul Burnei. Medicul câștiga oficial 7.000 de lei pe lună

Potrivit datelor din dosar, Burnei ar fi făcut experimente pe copii în peste 20 de cazuri. De asemena, există suspiciunea ca numărul faptelor de care este acuzat medicul să crească. Acuzațiile care i se aduc momentan privesc acțiuni săvârșite în doar o parte din perioada supusă cercetărilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top