Connect with us
Polițiștii fac marți noi percheziții la Spitalul “Marie Curie”. Anchetatorii ridică documente despre pacienţi ai medicului Gheorghe Burnei

Știri

Cazul Burnei. Noi percheziții la Spitalul “Marie Curie”

Polițiștii fac marți noi percheziții la Spitalul “Marie Curie” din capitală. Anchetatorii ridică documente despre pacienţi ai medicului Gheorghe Burnei din arhiva unităţii. În ultimele zile au fost întocmite zeci de noi plângeri pe numele chirurgului ortoped.

Polițiștii de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei şi Direcţia Generală Anticorupţie ridică noi documente medicale din arhiva spiatlului, potrivit unor surse judiciare citat de news.ro.

La Parchetul Tribunalului București au fost întocmite în ultimele zile zeci de noi plângeri împotriva medicului Burnei. Sesizările împotriva chirurgului au fost primite atât la linia verde a Direcţiei Generale Anticorupţie, cât şi pe adresa de mail a Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Și la numărul de urgență 112 s-au primit telefoane de la persoane care voiau să facă plângere în numele doctorului.

Procurorii au făcut percheziții la Spitalul “Marie Curie” și pe 14 decembrie

“Sunt câteva zeci de persoane care au sunat la linia verde a DGA de prevenire a faptelor de corupţie sau la numărul de urgenţă 112, iar unii au trimis mesaje pe adresa Parchetului. Lumea a început să vorbească. Toate aceste sesizări urmează a fi verificate cu atenţie în perioada următoare”, au spus sursele citate.

Medicul Gheorghe Burnei este cercetat pentru luare de mită și se află sub arest la domiciliu. Potrivit procurorilor chirurgul ortoped a pretins şi a primit de 15 ori mită de la părinţii copiilor pe care îi avea în grijă. De asemenea, medicul preleva de la copii pe care îi opera ţesut osos şi ligamente, fără a cere acordul părinţilor. Țesuturile păstrate într-un frigider din spital erau apoi transplantate altor copii.

Citește și: Cazul Burnei. Medicul câștiga oficial 7.000 de lei pe lună

Procurorii au audiat până în acest moment 20 de părinți ai căror copii au fost operați de chirurgul ortoped. În urmă cu cinci zile existau 48 de plângeri penale depuse pe numele lui Gheorghe Burnei. Pe 14 decembrie anchetatorii au făcut percheziții la Spitalul “Marie Curie”, de unde au ridicat mii de foi de observaţii, radiografii şi dispozitive medicale care au legătură cu aceste cazuri.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top