Connect with us
Ce se întâmplă la o programare pentru profilaxie dentară?

Știri

Ce se întâmplă la o programare pentru profilaxie dentară?

Ce se întâmplă la o programare pentru profilaxie dentară?

Dacă nu ai vizitat de ceva vreme medicul dentist ar putea fi timpul pentru un tratament de profilaxie dentară. Acest tip de tratament este o măsură preventivă standard în medicina dentară, care implică curățarea dinților și examinarea danturii pentru a depista eventualele probleme.

Deși tuturor ne-ar plăcea dacă rutina noastră de îngrijire orală la domiciliu ar fi suficientă pentru a ne păstra zâmbetele perfecte, este crucial să apelăm periodic la profesioniștii din domeniul stomatologic. Dacă te întrebi ce este profilaxia dentară și de ce ai nevoie de ea, descoperă din rândurile care urmează!

La ce să te aștepți în timpul programării?

Un tratament de profilaxie dentară este o procedură de rutină, preventivă. Medicul dentist îți va actualiza istoricul medical pentru a vedea dacă au existat modificări ale stării tale de sănătate, cum ar fi sarcină, un nou diagnostic, medicamente sau alte actualizări. Ca măsură preventivă, aceștia vor face, de asemenea, un examen fizic și vizual al gurii și gâtului pentru a detecta cancerul oral.

Razele X sau radiografiile ajută medicul dentist să descopere potențiale probleme de sănătate orală care nu sunt vizibile cu ochiul liber, cum ar fi cariile, de exemplu. Dacă ai o sănătate orală excelentă și mergi în mod regulat la cabinetul medicului stomatolog, acesta îți poate recomanda radiografii mai rar. 

După ce medicul dentist îți actualizează istoricul medical, acesta îți va examina vizual țesutul gingival și va efectua o sondare parodontală. Aceasta implică măsurarea adâncimii țesutului gingival cu un instrument cunoscut sub numele de sondă parodontală. Este esențial să măsoare țesutul gingival, deoarece gingiile ar trebui să se potrivească perfect în jurul dinților. Din cauza igienei orale precare, a vârstei sau a afecțiunilor medicale, gingiile se pot îndepărta de dinți, creând buzunare în care particulele de alimente și bacteriile se pot bloca și acest lucru poate duce la afecțiuni mai grave în viitor. În cele din urmă, va efectua o curățare dentară folosind instrumente speciale pentru a îndepărta placa și tartrul de pe dinți și de sub linia gingiei. 

Recomandări de îngrijire orală continuă

Medicul stomatolog îți poate face recomandări pentru a-ți îngriji mai bine dantura și îți poate demonstra tehnici adecvate de îngrijire orală. Îți va aminti să te speli pe dinți de două ori pe zi, să folosești ața dentară o dată pe zi și să folosești apă de gură. De asemenea, vei stabili împreună cu medicul stomatolog când trebuie să aibă loc următoarea vizită profilactică.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top