Știri
Cod roșu de amenzi pe șosele. 430 de permise auto au fost reținute în ultimele 24 de ore
Polițiștii au intrat în forță pe șoselele din România și în ultimele 24 de ore au reținut nu mai puțin de 430 de permise de conducere.
Mai mult, au fost acordate 52 de contravenții doar în noaptea trecută doar în Capitală, potrivit agenției de știri Agepres.
Peste 7.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 2.000.000 de lei, au fost date de poliţişti, vineri, la nivel naţional.
Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă AGERPRES de IGPR, peste 10.000 de poliţişti au acţionat, la nivel naţional, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. În acest context, au fost organizate 253 de acţiuni şi s-a intervenit la 2.587 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
În urma activităţilor, au fost constatate 716 infracţiuni, 113 persoane fiind prinse în flagrant delict.
De asemenea, au fost depistate 18 persoane urmărite naţional sau internaţional, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 55 de măsuri preventive, precizează sursa citată.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 7.118 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 2.000.000 de lei.
În trafic, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, fiind constatate 119 infracţiuni la regimul rutier. Au fost reţinute 430 de permise de conducere şi retrase 168 de certificate de înmatriculare.
Cursele ilegale, sub lupa polițiștilor
Poliţiştii de la Rutieră au avut, în noaptea de vineri spre sâmbătă, o acţiune de control, în Bucureşti, context în care au fost controlate 120 de autovehicule şi au fost aplicate 52 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 29.000 de lei.
Potrivit Brigăzii Rutiere, acţiunea de control, organizată în colaborare cu poliţişti de ordine publică şi specialişti din cadrul Registrului Auto Român, a vizat prevenirea desfăşurării curselor auto/ moto ilegale şi impunerea unui climat de ordine publică şi siguranţă rutieră pe arterele din Capitală.
Pe parcursul acţiunii s-a urmărit depistarea şi dispunerea măsurilor legale faţă de persoanele care organizează/ participă la curse ilegale de autovehicule, depistarea şi sancţionarea persoanelor care tulbură liniştea publică, prin ambalarea motoarelor autovehiculelor în mod excesiv, depistarea şi sancţionarea celor care conduc autovehicule în timp ce se află sub influenţa băuturilor alcoolice şi/ sau a drogurilor, depistarea autovehiculelor care sunt date în urmărire ca fiind furate şi circulă pe arterele Capitalei, reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere produse pe fondul defecţiunilor tehnice, verificarea stării tehnice a autoturismelor, precum şi impunerea respectării normelor care reglementează circulaţia pe drumurile publice, precizează sâmbătă Brigada Rutieră.
Au fost controlate 120 autovehicule şi au fost aplicate 52 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 29.000 de lei, din totalul cărora 30 au fost date pentru defecţiuni tehnice, din care cinci pentru modificări neomologate; trei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim taxi şi în regim de închiriere; două pentru nerespectarea semnalelor poliţiştilor; o amendă pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice; 16 – la alte abateri prevăzute de legislaţia rutieră.
În cadrul activităţilor de control au fost reţinute trei permise în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, iar pentru defecţiuni tehnice majore au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.
Totodată, au fost depistate două persoane ce efectuau în mod ilegal transport de persoane cu un autoturism, context în care acestea au fost sancţionate contravenţional şi s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculelor prin reţinerea certificatelor de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare, arată sursa citată.
Brigada Rutieră anunţă că astfel de acţiuni vor fi organizate periodic, în vederea prevenirii desfăşurării curselor auto/ moto ilegale şi impunerea unui climat de ordine publică şi siguranţă rutieră pe drumurile publice din Bucureşti, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea persoanelor ce conduc autovehicule care nu corespund normelor tehnice privind siguranţa circulaţiei rutiere, protecţia mediului şi utilizare conform destinaţiei.