Cum poţi obtine o pensie mai mare. Informaţii UTILE

20.05.2019
Cum poţi obtine o pensie mai mare. Informaţii UTILE

Cum poţi obtine o pensie mai mare. Vrei sa ai un venit mai mare, la batranete? Pentru asta trebuie sa cunosti legile foarte bine pentru ca tu sa stii ce incadrare ai, exact, si cati bani meriti. Romanii care au ocupat functii cu responsabilitati multiple, cei care au avut un consum sporit de timp si energie, dar şi cei care au condus institutii si au indeplinit obiective suplimentare vor primi bani in plus.

Poti obtine o pensie mai mare cu indemnizatiile speciale pentru care s-au retinut contributii la sistemul public de pensii. Ele trebuie inscrise in carnetul de munca pentru a fi luate in calcul, ulterior, la pensionare.

Citeşte şi:

Daca veniturile nu au fost inregistrate, romanii au nevoie de adeverinte de la detinatorii de arhive.

Cum poti obtine o pensie mai mare

Cum poţi obtine o pensie mai mare. Romanii care au avut functii mari sau responsabilitati multe vor beneficia de urmatoarele indemnizatii:

  •  Indemnizația acordată șefului de echipă sau brigadă, acordată, de regulă, operatorilor economici din industria tradițională (construcții, drumuri, poduri, îmbunătățiri funciare, etc).
  •  Indemnizația pentru personalul navigant și însoțitorilor de zbor.
  •  Indemnizația de care beneficiază cadrele de conducere din învățământul superior pentru perioadele în care au ocupat și funcții de conducere în instituții conexe (spitale, direcții sanitare, instituții de cercetare).

 Informatiile care ajuta romanii sa ia mai multi bani de la stat

  •  Indemnizația acordată cadrelor didactice care cumulează două sau mai multe funcții (director, director adjunct) în învățământul primar, dar și o funcție de profesor universar.
  • Indemnizația pentru conducerea formației de lucru în activitatea încărcări-descărcări.
  • Indemnizația pentru conducătorul formației de lucru de docheri.
  •  Indemnizații în domeniul farmaceuti, când sunt exercitate două funcții, una de conducere, alta operativă.

Sursă: www.dcbusiness.ro