Connect with us
Cutremur de 6,7 grade in Ecuador. S-a simtit si in Columbia

Știri

Cutremur de 6,7 grade in Ecuador. S-a simtit si in Columbia

Un cutremur de 6,7 grade a avut loc in urma cu cateva momente in Ecuador. Seismul s-a simtit si in Columbia, tara vecina.

Cutremurul a avut o intensitate de 6,7 – 6,8 pe scara Richter, anunta Institutul de Geofizica al acestui stat. Epicentrul cutremurului a fost masurat la 34 de kilometri de Rosa Zarate si la 60 de kilometri de Esmeraldas. Cutremurul s-a produs la o adancime de 10 kilometri, scrie Russia Today. Din cauza intensitatii de aproape 7 grade pe scara Richter, cutremurul a fost simtit de locuitorii capitalei Quito cat si de cei din Bogota, Columbia.

Un celebru astrolog a murit. Ce previziune cutremuratoare a facut in ziua mortii sale

Cutremur cu magnitudinea 7 in Vanuatu. Alerta de tsunami

Centrul de Alerte Tsunami din Pacific nu a declansat nicio alerta cu privire la riscul de producere de tsunami. Deocamdata, nu se cunosc victime sau pagubele materiale produse de acest cutremur.

O luna de la seismul devastator

Pe 16 mai se implinea o luna de la seismul de 7,8 grade care a avut loc in Ecuador. 659 de persoane au murit in urma cutremurului care s-a simtit in mare parte din America Centrala.

Provinciile afectate de acel seism puternic au fost Esmeraldas (care arata si azi ca dupa razboi), Manabí, Santo Domingo de los Tsáchilas, Guayas, Santa Elena, si Los Ríos. In urma cutremurului din 16 aprilie, guvernul ecuadorian a decretat doliu national pentru 8 zile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top