Connect with us
Elena Udrea a scăpat de măsura controlului judiciar în dosarul "Gala Bute". Decizialuată de magistrații de la ÎCCJ este definitivă.

Știri

Dosarul „Gala Bute”: Elena Udrea scapă de controlul judiciar

Elena Udrea a scăpat de măsura controlului judiciar în dosarul „Gala Bute”. Decizia a fost luată de magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție și este definitivă.

Judecătorii au revocat controlul judiciar și în cazul fostului președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja.

Elena Udrea şi Rudel Obreja nu mai aveau interdicţie să părăsească ţara din 7 noiembrie. Instanța supremă a dispus atunci ridicarea acestei interdicţii din cadrul controlului judiciar.

Următorul termen în dosarul „Gala Bute” a fost stabilit pentru data de 18 ianuarie 2017. Atunci vor fi audiați martorii Inocenţiu Voinea, Elena Bostănescu, Iurie Ceban și Gabriela Sucioaia. La audieri va participa și Dorin Cocoş, fostul soț al Elenei Udrea.

Pe 21 aprilie 2015, Elena Udrea a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false.

Dosarul „Gala Bute”: următorul termen este stabilit pentru 18 ianuarie

În dosarul „Gala Bute” au fost trimiși în judecată și fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul președinte al FRB Rudel Obreja, Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu ,fost consilier al Elenei Udrea și Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului. Inculpați în dosar sunt și Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naționale de Investiții și Dragoș Marius Botoroagă.

Aceștia au fost trimiși în judecată pentru luare sau dare de mită, abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Citește și: Elena Udrea, detalii din dosarul Gala Bute. Cine a carat celebra „geanta” cu bani

Procurorii DNA o acuză pe Udrea că a pus la punct un sistem prin care Lungu, Topoliceanu, Nastasia și Breazu au primit, cu știința sa, sume de bani de la reprezentanții unor firme. Banii reprezentau o garanție pentru ca societățile comerciale să primească la timp plata pentru lucrările finanțate de ministerul pe care Elena Udrea îl conducea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top