Connect with us
Klaus Iohannis nu este de acord ca școlile să se redeschidă: "Este necesar să se facă învățământ online"

Educatie

Klaus Iohannis nu este de acord ca școlile să se redeschidă: „Este necesar să se facă învățământ online”

Președintele Klaus Iohannis nu este de acord ca școlile să se redeschidă. Șeful statului a făcut declarații, astăzi, după o vizită la call center-ul DSP București de la Arena Națională. Iohannis a precizat că nu se poate vorbi de redeschiderea școlilor în condițiile în care numărul infectărilor cu noul virus este încă ridicat.

Klaus Iohannis despre deschiderea școlilor

Klaus Iohannis a declarat că rata de infectare este foarte mare și că nu pot fi create, nici garantate condiții pentru a proteja copiii și părinții, și de aceea este necesar să se facă învățământ online.

Șeful statului a făcut referire și la solicitarea trimisă de Avocatul Poporului către Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii în care cerea explicaţii în legătură cu închiderea şcolilor, întrucât Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă ca elevii să înveţe în clase.

În acea solicitare, Avocatul Poporului spune că acești doi ani vor fi pierduți pentru elevii din România. Acum, Iohannis a venit și l-a contrazis pe acesta, spunând că nu pot fi considerați doi ani pierduți.

„Nu sunt de acord că sunt 2 ani pierduți, dar elevii și părinți pierd mult pentru că nu se pot desfășura orele la clasă. Aceste recomandări trebuie citite până la capăt. Trebuie să meargă la clasă când pot să meargă în condiții de siguranță. La noi, rata de infectare este foarte mare, aceste condiții nu pot fi nici create, nici garantate, iar pentru a proteja și copiii și părinții lor, este necesar să se facă învățământ online”, a declarat şeful statului.

Pe de altă parte, Organizația Mondială a Sănătății susține că educația copiilor și sănătatea lor mintală sunt foarte importante și că nu ei sunt principalul factor de răspândire al coronavirusului.

În multe dintre statele membre ale Uniunii Europene au fost închise restaurante, cafenele, baruri și așa mai departe, dar școlile au rămas deschise, ceea ce nu este valabil și în România.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top