Connect with us
Ordin de lucru pentru elevii care încep școala. Cum se reiau orele începând de luni, 8 februarie

Educatie

UPDATE Ordin de lucru pentru elevii care încep școala. Cum se reiau orele începând de luni, 8 februarie

Ordin de lucru pentru elevii care încep școala. Ce trebuie să știe înainte de a reveni la ore. Cursurile se reiau din 8 februarie, cu prezență fizică și cu un set de reguli pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Cum se reiau orele în instituțiile de învățământ din România, începând de luni, 8 februarie 2021.

Ordin de lucru pentru elevii care încep școala

UPDATE 4 februarie ora 11.00. Ministrul Sorin Cîmpeanu a organizat o videoconferință cu inspectorii școlari din România cu privire la organizarea învățământului din 8 februarie.

„Este foarte important cum se desfășoară transportul în comun al elevilor către unitățile de învățământ și apoi către casă. Adeverințele medicale cu privire la vulnerabilitățile elevilor eliberate în primul semestru, rămân valabile. Adeverințele medicale vor fi luate în considerare și în format electronic.”, a spus Ministrul Educației.

Ministerul Educației și Ministerul Sănătății au elaborat un ordin comun prin care să răspundă întrebărilor elevilor, profesorilor și părinților, înainte reînceperii școlilor. Regulile ce vor trebui respectate vor fi prezentate astăzi, 4 februarie, la ora 11.00.

Multe dintre aceste reguli au fost impuse și până acum. De exemplu, purtarea măștii de protecție, respectarea distanței fizice și aerisirea claselor.

În primul rând, clasele vor fi organizate astfel încât să poată fi asigurată distanțarea fizică de 1 metru între elevi.

Sălile de clasă vor fi aerisite de mai multe ori pe zi

Clasele vor fi aerisite înainte de sosirea elevilor timp de minimum 30 minute, 10 minute în timpul pauzelor şi apoi la finalul zilei.

Intrarea în școală se face prin mai multe căi de acces, iar dacă nu există mai multe căi de acces este estențială distanțarea fizică. Elevii vor fi dezinfectați și apoi vor fi conduși în clase. Important de menționat este că părinții, bunicii sau alți însoțitori nu vor avea acces în școală. Ei pot conduce copiii până la poarta unității de învățământ.

Cursurile pot începe la intervale orare diferite pentru a se evita aglomerația, iar în pauze elevii vor ieși pe rând și vor fi supravegheați.

Reîntoarcerea la ore va avea loc luni, 8 februarie, când se termină vacanța intersemestrială și începe semestrul al doilea. 1,4 milioane de elevi se vor întoarce în bănci săptămâna viitoare.

Structura anului școlar semestrul al II-lea

Cursuri – luni, 8 februarie 2021 – joi, 1 aprilie 2021
Vacanţă – vineri, 2 aprilie 2021 – duminică, 11 aprilie 2021
Cursuri – luni, 12 aprilie 2021 – joi, 29 aprilie 2021
Vacanţă – vineri, 30 aprilie 2021 – duminică, 9 mai 2021
Cursuri – luni, 10 mai 2021 – vineri, 18 iunie 2021
Pentru clasa a VIII-a, cursurile se termină pe 11 iunie, iar pentru clasa a XII-a cursurile se termină pe 4 iunie.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top