Connect with us
Este sau nu zi liberă 31 mai 2021? Ce spune guvernul

Știri

Este sau nu zi liberă 31 mai 2021? Ce spune guvernul

Urmează liberul de 1 iunie 2021, care anul acesta cade într-o zi de marți, iar întrebarea care se pune este dacă vom avea liber și luni, 31 mai, ca să se facă o punte între duminică și marți, 1 iunie. Românii așteaptă să vadă care este decizia Guvernului. Vom avea sau nu parte de o minivacanță de 1 iunie 2021.

Este sau nu zi liberă 31 mai 2021

Răspunsul la această întrebare vine din partea Ministrului Muncii, Raluca Turcan, care a declarat că cei care vor să fie liberi cu o zi înainte de Ziua Copilului, își pot lua o zi de concediu. Turcan a spus că aceasta este cea mai bună variantă pentru cei care vor patru zile consecutive libere.

„Discuţia este un pic mai delicată. Eu știu că multă lume şi-ar dori să existe această punte. Pe de altă parte, pot să își ia o zi de concediu. Există varianta legală de a-ţi lua o zi de concediu pentru a crea această punte. Nu am discutat lucrul acesta. Punctul meu de vedere este că aceasta e varianta cea mai bună, să îți iei o zi de concediu”, a precizat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii admite că pentru industria turismului probabil că ar prinde foarte bine să poată oamenii să beneficieze de câteva zile libere, să acceseze serviciile turistice, dar varianta cea mai bună este aceasta de a-ţi lua o zi de concediu.

1 iunie este zi liberă legal, când se sărbătorește Ziua Internațională a Copilului.

Zile libere în 2021

Iată calendarul sărbătorilor legale din anul 2021, începând cu luna iunie. Care sunt zilele libere de la stat pentru români.

1 iunie (marți) – Ziua Copilului

20 iunie (duminică) – liber de Rusalii

21 iunie (luni) – liber de Rusalii

15 august (duminică) – Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

30 noiembrie (marți) – Sfântul Andrei zi liberă

Zile libere 2021 în luna Decembrie

1 decembrie (miercuri) – Ziua Națională a României

25 decembrie (sâmbătă) – prima zi de Crăciun

26 decembrie (duminică) – a doua zi de Crăciun

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top