Externe

Donald Trump, laudativ la adresa Pakistanului

Donald Trump, laudativ la adresa Pakistanului. Guvernul de la Islamabad a anunțat că președintele ales al Statelor Unite l-a lăudat pe prim-ministrul Nawaz Sharif și și-a exprimat sprijinul pentru rezolvarea problemelor Pakistanului.

„Ești un tip grozav. Faci o treabă excelentă, ce este imediat vizibilă. Abia aștept să să ne întâlnim în curând. (…) simt că vorbesc cu o persoană pe care o cunosc de mult timp”, a afirmat Trump în cursul conversației telefonice cu premierul pakistanez, potrivit unui comunicat al Guvernului pakistanez.

Trump i-a spus liderul de la Islamabad că „are o repuțatie bună”. Nawaz Sharif este suspectat că ar fi implicat într-un caz de corupție.

„Țara dumitale este uimitoare cu oportunități nemaipomenite. Pakistanezii sunt unii dintre cei mai inteligenți oameni”, a mai spus președintele ales al SUA. Acesta și-a declarat disponibilitatea de a ajuta Pakistanul în soluționarea problemelor cu care se confruntă.

Trump l-a laudat și pe premierul Nawaz Sharif

Comunicatul trimis de Guvernul de la Islamabad a stârnit uimire, având în vedere declarațiile trecute ale lui Trump Acesta a nu a fost în trecut atât de admirativ la adresa Pakistanului, iar în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale a avut o retorică anti-musulmană.

„Să fie clar: Pakistanul nu ne este prieten. Le-am dat miliarde și miliarde de dolari, și ce am primit înapoi? Trădare și lipsă de respect – ba chiar mai rău”, scria Trump pe Twitter în ianuarie 2012.

Conform comunicatului emis de Guvernul de la Islamabad, Trump ar fi răspuns pozitiv unei invitații de a vizita Pakistanul. Acesta ar fi spus că ar fi „încântat să viziteze o țară fantastică, un loc fantastic al unor oameni fantastici”.

Citește și: Pakistan: Atentat terorist cumplit: Cel puțin 43 de morți

Echipa președintelui-ales al SUA a confirmat convorbirea telefonică. Aceștia au transmis că cei doi lideri au avut „o conversație productivă despre cum Statele Unite și Pakistanul vor avea o relație de lucru solidă în viitor”, informează AFP pe pagina electronică, potrivit Mediafax.

Acest articol a fost actualizat la: 2016-12-01T13:52:19+02:00 13:52

Share
Scris de
Oprea Raluca
Stiri Despre donald trumppakistan

Acest site foloseste cookies.

Read More