Connect with us
Gabiela Firea a anuntat ca incepe programul de reabilitare pentru 17 cladiri din capitala

Știri

Gabriela Firea a anunțat că încep lucrările la 17 imobile din programul de refacere a fațadelor

Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunțat că se vor începe lucrările în programul de refacere a fațadelor la 17 clădiri în anul în curs. Finanțarea va fi asigurată din bugetul local.

Gabriela Firea a anunțat că încep lucrările la 17 imobile din programul de refacere a fațadelor

„Incep lucrările la 17 imobile cuprinse în noul program de refacere a fatadelor, lansat de Primăria Capitalei în acest an!
Este vorba despre clădiri unde PMB are în proprietate sau în administrare o cotă parte din imobil și care prezentau degradări accentuate ale fațadelor.

Am parcurs, în ultimul an, o serie de etape prevăzute de legea care reglementează refacerea fațadelor, sute de proprietari au fost notificați iar acum avem o primă listă de 17 imobile incluse în planul de lucru al Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic.

Citește și: 42 de ani de la cutremurul din 1977. Firea: 9000 de oameni trăiesc în clădiri cu risc

Pentru 2 dintre acestea, lucrările au fost demarate în această săptămână, urmând ca, în celelalte cazuri, să înceapă pe măsură ce se obțin avizele și acordurile necesare și să le finalizăm până la sfârșitul acesrui an.

Este un alt program de amploare pe care Primăria Capitalei l-a lansat în acest an în domeniul fondului construit al Capitalei și care completează deja cunoscutul program de consolidare.

Finanțarea este asigurată de la bugetul local

Finanțarea este asigurată de la bugetul local, însă nu intră pe această listă imobilele încadrate în clasa I de risc seismic sau prevăzute pentru reabilitare termică, acestea fiind excluse de legislația în vigoare, întrucât necesită alt tip de intervenții.

Etapele premergătoare parcurse sunt cele prevăzute de legislaia aplicabilă în domeniu – respectiv Legea nr. 153/2011 privind măsuri de creştere a calităţii arhitectural-ambientale a clădirilor – cu modificrăile și completările ulterioare.

Citește și: Gabriela Firea despre candidatura sa la Prezindețiale. Rezultate Alegeri și Referendum

Astfel, Primăria Capitalei are, conform acestui act normativ, o serie de responsabilități în domeniu, care în prezent sunt realizate: elaborarea și aprobarea “Regulamentului de Intervenție cu privire la reabilitarea fațadelor pentru creșterea calității arhitectural-ambientale a clădirilor în Municipiul București”, stabilirea zonele prioritare de intervenție, inventarierea clădirilor care necesită astfel de intervenții și a deținătorilor acestora.

Incep lucrarile la 17 cladiri din capitala care necesita refacerea fatadelor

Incep lucrarile la 17 cladiri din capitala care necesita refacerea fatadelor

Totodată, Primăria Capitalei a stabilit legătura cu aceștia și i-a notificat cu privire la obligațiile legale ce le revin, de e lua măsuri pentru refacerea fațadelor, în cazul în care starea acestora pot pune în pericol viața, sănătatea, integritatea fizică sau siguranța populației.

Citește și: Taxa pentru șoferi! Măsuri dure pentru cine conduce în București. Noua taxă auto 1900 lei

Deținătorii clădirilor au avut la dispoziție un termen de 60 de zile pentru a lua măsurile ce le revin, unele fiind inițiate deja pe cont propriu. O parte dintre deținători au optat să intre în programul municipal de refacere a fațadelor și au apelat la AMCCRS, care a întocmit documentațiile aferente și care va realiza lucrările de execuție.”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Potrivit primarului Gabriela Firea finanțarea pentru programul de refacere a fațadelor este asigurată din bugetul local, iar clădirile nu prezintă risc seismic de clasa 1 și nici nu sunt prevăzute pentru realibitarea termică.

Sunt Cristina Bosioc și de 5 ani fac parte din echipa HUFF de 5 ani. În 2015 pășeam pe porțile redacției în postura de redactor pentru Revista Teo, mai apoi am fost promovată ca redactor șef, iar din 2019 conduc site-ul HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top